Region Sve vesti

PROTIVNIKE COVID TERORA REPUBLIKA HRVATSKA OBELEŽILA TERORISTIMA!

Pisao Elena Vuk

Republika Hrvatska je krenula na sledeći nivo, primenom hapšenja ljudi, koji žele da imaju slobodu izbora kada je u pitanju njihovo viđenje Covid-a, prihvatanje ili ne vakcina, kao i svojih ličnih mišljenja i uverenja. Izgleda da je razmišljanje svojom glavo sada teroristički čin.

Hrvatska policija privela je na području pet hrvatskih županija najmanje pet osoba, među kojima je i Marko Francišković, jedan od vođa protesta protiv covid mera i obavezne vakcinacije, koji se sumnjiče da su javno podsticali na terorizam.

Kako navodi Hrvatska policija, o istrazi „zbog sumnji u radnje kojima se podstiče na narušavanje temeljnih ustavnih, političkih, ekonomskih i privrednih ili društvenih struktura Hrvatske napadom na fizički integritet drugih osoba i javne objekte“, objavio je Hrvatski portal Indeks, prenosi Tanjug.

ŠVAJCARSKA UVODI STROŽE KOVID MERE NEDELJU DANA NAKON REFERENDUMA NA KOJEM JE VEĆINA GLASALA ZA UVOĐENJE KOVID PROPUSNICA

Obuhvaćeno je više osoba sa navedenih područja koje su pod nadzorom policije, stoji u saopštenju i dodaje da će „tokom narednih dana policija raditi na prikupljanju dokaza pretresom objekata, vozila i druge opreme“.

Indeks nezvanično saznaje da su među privedenima Marko Francišković, jedan od govornika na nedavno održanom protestu protiv kovid-potvrda u Zagrebu i Šibeniku, Natko Kovačević, koji važi za “teoretičara zavere” i koji je 2016. godine u HRT-ovoj emisiji iznosio teorije o „Bilu Gejtsu koji želi da pobije Hrvate“. Kako navodi taj medij, među privedenima je i Denis Bašnec, koji se predstavlja kao lekar prirodne medicine, fitoteraput, herbalista i nutricionista.

Reč je, dodaje se, o osobama koje su dogovarale akcije na protestu protiv covid potvrda u Zagrebu, a neki od njih, dodaje se, predlagali su i nasilno delovanje.

Policija trenutno pretražuje njihove prostorije, vozila i traži oružje, mobilne telefone, računare, USB i ostali materijal koji bi im bio od pomoći u istrazi.

Nulta Tačka/Tanjug