Sve vesti Svet

PROVAKSER DEKAN MEDICINSKOG FAKULTETA ZAVRŠIO U POLICIJI ZBOG UVOĐENJA SRAMNIH MERA KOVID PROPUSNICA

PROVAKSER DEKAN MEDICINSKOG FAKULTETA ZAVRŠIO U POLICIJI ZBOG UVOĐENJA SRAMNIH MERA KOVID PROPUSNICA

Provakser dekan Medicinskog fakulteta u Beogradu Lazar Davidović koji je sproveo jedinstvenu segregaciju studenata i radnika na medicinskom fakultetu potvrdio je u izjavi za medija da je bio na informativnim razgovorima povodom odluke koju je taj fakultet doneo u septembru prošle godine, da praktičnoj nastavi mogu prosustvovali samo studenti koji nemaju simptome respiratorne infekcije, poseduju dokaz o kompletnoj imunizaciji, ili o preležanom kovidu, kao i serološki dokaz o postojanju antitela, ili negativan PCR test ne stariji od 72 sata.

„Bio sam na razgovoru kod istražnih organa i biću opet“, rekao je Davidović i dodao da je bi na razgovoru u policiji, a biće i u tužilaštvu.

On je na razgovoru bio povodom tužbi koje su stigle od pojedinih nevladinih organizacija i da je bio na informativnim razgovorima u svojstvu građanina, zbog, kako je naveo, narušavanja ljudskih prava i Zakona o ravnopravnosti.

„Na razgovoru sam rekao da sam se vodio medicinskim razlozima i da stojim iza toga. Ja radim svoj posao, a istražni organi svoj“, kazao je Davidović. Na pitanje zna li se o kojim nevladinim organizacijama reč, Davidović je rekao da „najiskrenije ne zna“.

“Moramo da vodimo računa da ne ugrozimo, ne samo one koji realizuju nastavu i kojima se realizuje nastava, već i bolesnike – istakao je dekan Medicinskog fakulteta”, kazao je Davidović obrazlažuću svoju pređašnju odluku.

Medicinski fakultet u Beogradu doneo je sramnu odluku krajem septembra prošle godine da je uslov za prisustvovanje nastavi i obavljanju drugih aktivnosti na fakultetu, uz odsustvo simptoma akutne respiratorne infekcije, dokaz o kompletnoj imunizaciji, ili o preležanom kovidu, kao i serološki dokaz o postojanju antitela, odnosno PCR test ne stariji od 72 sata.

NultaTačka/Mediji