Srbija Sve vesti

Prve informacije o ranjenima na KiM! Vučić i dalje ćuti

Prve informacije o ranjenima na KiM! Vučić i dalje ćuti

Kako prenose mediji i pojedine srpske i ruske Telegram grupe danas je bilo i direktnih sukoba sa albanskih paravojnim formacijama te je došlo i do ranjavanja.

Kako prenosi Danas u intervjuu sa Direktorom Direktor Instituta za afirmaciju međuetničkih odnosa Fatmirom Šeholijem situacija na severu KiM trenutno je napeta a viđeni su civili sa fantomkama.

Prema njegovim rečima, Institut za afirmaciju međuetničkih odnosa ima informacije da postoji mogućnost bojkota rada od strane 10 gradonačelnika opština sa srpskom većinom i poslanika u Skupštini Kosova, kao i ministra u Vladi Kosova.

Kako ističe, prema njegovim informacijama, na severu Kosova trenutno ima i ranjenih.

“Kako za sada imamo informacije sa terena od strane aktivista Instituta, situacija na severu je jako napeta. Naime, viđeni su ljudi, civili sa fantomkama, imamo informacije da je jedan policajac ranjen, kao i dvoje građana. Kfor nadgleda i monitoriše situaciju, ali je veliki broj barikada postavljen na ulicama”, kaže on i dodaje da je “odluka premijera Kurtija o reciprocitetu apsolutno legalna i pravedna”.

Sa druge strane na Telegram kanalu Bunt je stanje duha jedna osoba je ranjena i primljena u bolnicu u Mitrovici dok se čuju pucnji u opštini Zubin Potok.

NultaTačka