Sve vesti Svet

PRVI ČOVEK ASTRA ZENEKE ,,Endrju Polard”: KOLEKTIVNI IMUNITET JE MIT, VAKCINE NISU ZAUSTAVILE COVID 19

Prema rečima profesora Endrjua Polarda činjenica da vakcine nisu zaustavile širenje kovida znači da je kolektivni imunitet postao „mit“

Postizanje kolektivnog imuniteta nije moguće s obzirom na aktuelnu delta varijantu korona virusa, izjavio je profesor Endrju Polard, rukovodilac tima za razvoj vakcine u Oksfordu koji smatra i da treća doza vakcine protiv kovida u ovom trenutku nije potrebna.

Prof. Andrew Pollard: "Why we should forget herd immunity for Covid and  vaccine third doses are not inevitable" - la Repubblica

On je rekao da činjenica da vakcine nisu zaustavile širenje kovida znači da je kolektivni imunitet postao „mit“.

Kako je objasnio, jasno je da delta soj može da zarazi i vakcinisane ljude onemogućavajući postizanje kolektivnog imuniteta čak i sa visokim obuhvatom vakcinacije, prenosi „Gardijan“.

VELIKA VEST! DANSKI NAČELNIK SZO-a TVRDI DA JE NULTI COVID NOSILAC VEROVATNO BIO RADNIK IZ WUHANSKE LABORATORIJE

„Problem je što ovaj virus nisu male boginje. Ako se 95 odsto ljudi vakcinisalo protiv malih boginja, virus ne može da se širi u populaciji“, rekao je on pred parlamentarnim odborom.

Prema njegovim rečima, treća doza vakcine u ovom trenutku nije potrebna i višak bi trebalo donirati drugim državama.

Mišljenja je i da bi odluka o vakcinaciji trećom dozom trebalo da se zasniva na naučnim istraživanjima naglasivši da zasad ne postoji nijedan dokaz o povećanju teških oblika bolesti i smrtnih slučajeva kod osoba koje su primile dve doze vakcine, preneo je Tanjug.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

NultaTačka/SrbinInfo/Sputnik