Sve vesti Svet

Pukla dostava! Rusi uništili sve pruge za dopremanje oružja Ukrajini iz SAD i EU

Pukla dostava! Rusi uništili sve pruge za dopremanje oružja Ukrajini iz SAD i EU

Udarima visokopreciznog oružja velikog dometa ruske snage su uništile šest vučnih električnih podstanica na železničkim prugama, kojima su ukrajinskim snagama u Donbasu isporučivani naoružanje i municija američke i evropske proizvodnje, saopštio je portparol Ministarstva odbrane Rusije, general-major Igor Konašenkov.

„Visokopreciznim oružjem velikog dometa, iz vazduha i s mora, uništeno je šest vučnih elektropodstanica u oblastima železničkih stanica Podoborci, Lavov, Volovec, Timkovo i Pjatihatka, kojima se ukrajinskoj vojsci u Donbasu isporučivalo naoružanje i municija proizvedeni u SAD i evropskim zemljama“, rekao je Konašenkov novinarima.

Prema njegovim rečima, ruska avijacija je tokom noći pogodila 40 vojnih objekata, među kojima su pontonski trajekt u oblasti naselja Protopopovka, četiri skladišta municije i raketno-artiljerijskog naoružanja, kao i 34 oblasti koncentrisanja ljudstva i ukrajinske vojne tehnike.

Igor Konašenkov je dodao da su ruski artiljeristi tokom protekle noći pogodili 16 upravljačkih punktova ukrajinske vojske, kao i skladišta s gorivom i druge ciljeve.
Ruska avijacija je visokopreciznim raketama uništila još jedan raketni kompleks „Točka-U“ ukrajinske vojske.

Prema rečima generala, protivvazdušne snage Rusije uništile su devet ukrajinskih bespilotnih letelica, uključujući i jedan „Barjaktar“, dok je u oblasti naselja Velika Kamiševaha oboreno četiri projektila ispaljena iz višecevnog raketnog bacača „Smerč“.

Konašenkov je naveo da je ruska vojska tokom sprovođenja specijalne vojne operacije u Ukrajini uništila 146 avoina, 112 helikoptera, više od 700 bespilotnih letelica i 287 protivvazdušnih raketnih kompleksa.

Uništeno je i 2.807 tenkova i drugih borbenih oklopnih mašina, 321 višecevni bacač raketa, 1.279 jedinica poljske artiljerije i minobacača, kao i 2.609 jedinica specijalne automobilske vojne tehnike.

NultaTačka/Sputnik