Sve vesti Svet

PUTIN NIKAD OŠTRIJI: Ovo je kraj globalne dominacije Zapada i sna o zlatnoj milijardi! Predvideo nestašicu hrane širom sveta

PUTIN NIKAD OŠTRIJI: Ovo je kraj globalne dominacije Zapada i sna o zlatnoj milijardi! Predvideo nestašicu hrane širom sveta

Ruski predsednik Vladimir Putin smatra da najnoviji niz sankcija bez presedana koje su SAD i njihovi saveznici uveli Rusiji zbog vojne kampanje Kremlja u Ukrajini, označava kraj jedne ere. Prema Putinovim rečima, od sada će Zapad gubiti svoju “globalnu dominaciju” i politički i ekonomski.

Govoreći danas, šef ruske države je izjavio da se “mit o zapadnoj socijalnoj državi, o takozvanoj zlatnoj milijardi, ruši”.

Štaviše, “cela planeta mora da plati cenu za ambicije Zapada i njegove pokušaje da po svaku cenu zadrži svoju nestajuću dominaciju”, tvrdi Putin.

Ruski predsednik je predvideo nestašicu hrane širom sveta jer su zapadne sankcije Rusiji negativno uticale na celokupnu globalnu ekonomiju.

Dotičući se odluke nekoliko zapadnih sila da zamrznu sredstva ruske centralne banke, Putin je tvrdio da bi to samo poslužilo za nepopravljivo podrivanje poverenja u te nacije i nateralo druge zemlje da dvaput razmisle pre nego što stave svoje rezerve na brigu tim zemljama. Prema rečima ruskog predsednika, Zapad je „jednostavno ukrao“ skoro polovinu imovine Moskve .

NultaTačka