Sve vesti Svet

Putin oštar: Ko se umeša u Ukrajini dobiće brz odgovor

Putin oštar: Ko se umeša u Ukrajini dobiće brz odgovor

Ruski predsednik Vladimir Putin upozorio je da će sve zemlje koje pokušaju da se umešaju u Ukrajinu biti suočene sa brzim odgovorom Rusije.

Takođe je istakao da su sve odluke o tome kako će Moskva reagovati u toj situaciji već donete.

Obraćajući se poslanicima u Sankt Peterburgu, Putin je rekao da Zapad želi da iseče Rusiju na različite delove i optužio ga je da Ukrajinu gura u sukob sa Rusijom, prenosi Gardijan.

Rojters prenosi da je Putin rekao da su ruska rublja, bankarski sistem, transportni sektor i ekonomija u celini izdržali sankcije uvedene Moskvi i obećao je odgovor na pokušaje izolacije Rusije.

Ruski lider je uverio da će svi zadaci specijalne operacije u Ukrajini biti bezuslovno ispunjeni kako bi se narodima Rusije i Donbasa garantovao mir i bezbednost u istorijskoj perspektivi.

Prema njegovim rečima, ruski vojnici i oficiri su sprečili “stvarnu opasnost koja je već nadvila našu domovinu” i sprečili sukob velikih razmera koji bi se “odvio na našoj teritoriji, ali po tuđim scenarijima”.

Putin je naglasio da su se neprijateljske zemlje oslanjale na rusofobiju i neonaciste i dosledno pretvarale susednu državu u anti-Rusiju, prenose RIA novosti.

“Reakcija Moskve na ove akcije pokazala se ispravnom i blagovremenom, što potvrđuje tok nedavnih događaja, uključujući tvrdnje Kijeva da poseduje nuklearno oružje, otkrivanje zapadnih bioloških laboratorija u Ukrajini i snabdevanje oružjem”, dodao je Putin.

MARIO ZNA i MILOŠ DIMITRIJEVIĆ- Ljudi za ovo MORAJU DA ČUJU- Budite spremni za period koji nas čeka

Nulta Tačka/Agencije