Sve vesti Svet

Putin predložio način za izlazak iz GLOBALNE KRIZE

Putin predložio način za izlazak iz GLOBALNE KRIZE

Sebični pokušaji Zapada da okrive celi svet za sopstvene greške doveli su do globalne ekonomske krize, rekao je danas ruski predsednik Vladimir Putin, gostujući putem video veze na 14. samitu BRICS-a.

“Samo na osnovu iskrene i obostrano korisne saradnje moguće je pronaći izlaz iz ove krizne situacije koja je zahvatila globalnu ekonomiju nepromišljenim i sebičnim delovanjem pojedinih država”, rekao je Putin.

Ruski lider je istakao da je danas, kao nikada ranije, potrebno rukovodstvo zemalja BRIKS-a kako bi se razvila objedinjujuća politika za oblikovanje istinski multipolarnog sistema međudržavnih odnosa, koji treba da se zasniva na univerzalno priznatim normama. međunarodnog prava i ključnih principa Povelje UN.

 O ovome je ZABRANJENO pričati- Stručnjak rasturio KLIMATSKU AGENDU

Prema Putinovim rečima, države BRICS-a (Brazil, Rusija, Indija, Kina i Južna Afrika) imaju zaista ogroman politički, ekonomski, naučni, tehnološki i ljudski potencijal. Njihov uticaj na globalnoj areni svake godine je sve veći, istakao je on.

„Rusija je spremna da nastavi da razvija blisku višestruku interakciju sa svim partnerima iz BRIKS-a i doprinese jačanju svoje uloge u međunarodnim poslovima“, obećao je Putin.

NultaTačka