Sve vesti Svet

Radikalni ekolozi u Velikoj Britaniji planiraju da blokiraju rafinerije nafte sledećeg meseca

Radikalni ekolozi u Velikoj Britaniji planiraju da blokiraju rafinerije nafte sledećeg meseca

Extinction Rebellion je objavio planove da blokira velike rafinerije nafte u Velikoj Britaniji u aprilu.

Grupa za direktnu akciju saopštila je da namerava da „zaustavi štetu na njenom izvoru“ kao deo svoje kampanje da primora Vladu da zaustavi ekonomiju fosilnih goriva.

Grupa “Just Stop Oil” takođe će blokirati rafinerije širom Velike Britanije, a druge grupe bi trebalo da se pridruže.

Portparol organizacije Extinction Rebellion je rekao: „Pozivamo protestne grupe, nevladine organizacije i pojedince da nam se pridruže i zauzmu stav da jednom zauvek zaustave fosilna goriva. Sada je vreme, ovo je trenutak”.

Clare Farrell, suosnivač Extinction Rebellion-a, rekao je: „Rafinerije nafte simbolizuju kontinuiranu eksploataciju i profit za malu grupu veoma bogatih kompanija na račun svih ostalih”.

Isplivala nova dokumenta! Evo gde su sve Amerikanci ispitivali koronu sa slepim miševima

„Mi ih spaljujemo, zagađujemo naše gradove, trujemo sebe i svoju decu dok se obavezujemo na klimatski slom. Nije ni čudo što se čitav ekološki pokret fokusira na okončanje fosilnih goriva i smrti koju oni uzrokuju. Ponestaje nam vremena da delujemo”.

„Suočavamo se sa stalnom krizom troškova života sa kompanijama za fosilna goriva koje ostvaruju rekordno visok profit”.

„Nismo uspeli da izolujemo domove ili postignemo napredak u energetskoj efikasnosti ovde u Velikoj Britaniji i stručnjaci očekuju posebno tešku zimu kasnije ove godine osim ako se ne ulože hrabri napori u ime zaštite ugroženih i siromašnih”.

„Boris Džonson koji se zalaže za ‘propis o klimatskim promenama’ koji uključuje razvoj novih fosilnih goriva stavlja na stranu decenije neuspeha da se spreče milioni smrtnih slučajeva od zagađenja i klimatskog sloma tako što se decenijama stvara još više neuspeha i više miliona mrtvih. Moramo da dekarboniziramo svet i to što je brže moguće”.

Extinction Rebellion je poslao pismo Vladi o svojim planovima u aprilu, rekavši: „Svaki dan kada Vlada Ujedinjenog Kraljevstva ne reaguje čini našu zajedničku budućnost još mračnijom, a naše izglede sve više zastrašujućim”.

Tačne lokacije planiranih protesta tek treba da budu objavljene.

Evo šta su sve pokušali da sakriju od VAS- Više od 1.200.000 hakera je u RATU a METE su SVI

Nulta Tačka/KentOnline