Sve vesti Svet

Radnici Amazona se ne vraćaju u kancelarije

Radnici Amazona se ne vraćaju u kancelarije

Izvršni direktor “Amazona” Endi Džesi ne želi da prisili radnike kompanije da se vrate u kancelariju u skorije vreme, prenosi CNN.

„Nemamo plan da zahtevamo od ljudi da se vrate“, rekao je Džesi na Code Conference u Los Anđelesu u sredu. “Ali nastavićemo adaptivno dok učimo.”

Ovaj onlajn maloprodajni gigant najavio je prošlog oktobra da će omogućiti pojedinačnim menadžerima i timovima da odrede koliko vremena provode u kancelariji, a Jassi je tada rekao da „ne postoji pristup koji odgovara svima kako svaki tim najbolje funkcioniše. ” I izgleda da će se takav stav nastaviti u doglednoj budućnosti.

Džesijev stav može poslužiti kao marker za tehnološki i korporativni svet, jer kompanije gledaju dalje od leta i intenziviraju svoje napore da vrate radnike u kancelariju.

Bivši ministar odbrane SAD: Neprijateljstvo SAD i Rusije bez presedana od Hladnog rata

Prema nedavnom istraživanju koje je sprovela kompanija za poslovno savetovanje “Gartner”, 69% poslodavaca srednje i velike veličine kaže da zahtevaju da zaposleni sa poslovima koji se mogu obavljati na daljinu budu na poslu određeni broj dana.

“Google” je počeo da zahteva od svojih zaposlenih da provode tri dana nedeljno u kancelariji od aprila ove godine, dok se plan kompanije “Apple” da uvede sličan zahtev suočio sa odbijanjem zaposlenih (plan je kasnije odložen zbog porasta slučajeva Covida u blizini sedišta kompanije Bai Area).

Dok se fleksibilna politika odnosi na korporativne radnike Amazona (AMZN), kompanija takođe ima hiljade vozača dostavljača i zaposlenih u skladištu kojima posao ne dozvoljava da rade od kuće. Značajno je da jedan broj njih pokušava da se udruži u sindikat u potrazi za boljim uslovima rada.

Nulta Tačka/Mediji