Sve vesti Svet

Radnici pošte u Kraljevu “ispoštovali” mere štednje- Pogasili sva svetla i sede u mraku

Radnici pošte u Kraljevu "ispoštovali" mere štednje- Pogasili sva svetla i sede u mraku

Radnici pošte u Kraljevu su počeli svoj radni dan na nesvakidašnji način. Oni su prve klijente na šalterima dočekali u mraku.

Kraljevčani koji dolaze u ovu poštu jutros su pomislili da je nestalo struje, ali su videli kako radnice na šalterima u mraku rade za pultom i računarima.

Ušao sam u malu poštu, kako je zovemo, da uplatim novac. I vidim da je unutra mračno. Pomislio sam da je nestala struja. Ali onda sam ugledao radnice kako sede i kucaju po tastaturama. Kada sam ih pitao šta se dešava, odgovorile su mi – mere štednje struje – kaže jedan Kraljevčanin uz osmeh i opasku da su neki krajnje bukvalno shvatili preporuku države.

Isplivalo pismo koje je VUČIĆ dobio od EU zbog otkazivanja prajda

Iako ovaj slučaj nije trajao duže od nekoliko sati, jer su u međuvremenu radnici pošte u Kraljevu shvatili da u mraku nije moguće raditi, a ni građani se baš najbolje ne snalaze, slučaj je otkrio strahove zaposlenih u javnim sektoru kako da postupe u određenim trenucima.

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je da su javna preduzeća i ustanove dobile nalog da u narednih pet dana izrade planove uštede električne energije, i izrazila nadu da će preporuke vlade o štednji uskoro postati obavezujuće.

Nulta Tačka/Mediji