Sve vesti Svet

VAŽNO: RADNIK IZ PFIZER-a UKRAO 12.000 FAJLOVA UKLJUČUJUĆI TAJNE VAKCINE PROTIV COVID-a

Pfizer tvrdi da je njihov radnica otpremila više od 12.000 fajlova, uključujući “rezultate” sa poverljivim informacijama, na svoj lični Google Drive nalog i druge lične uređaje, tvrdi se u tužbi ove kompanije.

Štaviše, Li je očigledno dala Pfizer-u laptop kao “mamac” kako bi interne istražitelje izbacio sa traga.

U tužbi se navodi:

Da je gospođa Li časno napustila Pfizer, ona ne bi bila imenovana u ovoj žalbi. Ali napravila je drugačiji izbor: na izlasku je na lične račune i uređaje prebacila preko 12.000 fajlova, od kojih veliki broj sadrži poverljive i poslovne tajne informacije Pfizer-a, i više puta pokušavala prikriti svoje tragove.

Otišla je toliko daleko da je Pfizer-ovom sigurnosnom timu obezbedila laptop kao mamac, što je dovelo do toga da Pfizer veruje da je to onaj koji je koristila za preuzimanje 12.000 datoteka sa svog Google Drive računa. Forenzičke analize su potvrdile da nije, a gospođa Li (ili neko drugi, uključujući potencijalno DOES 1-5) verovatno ostaje u posedu stvarnog kompjutera koji sadrži tih 12.000 fajlova.

Tužbom se traži privremena mera zabrane pristupa kako bi se sprečilo da Li koristi, otkriva, prenosi ili menja bilo koju poverljivu informaciju koju je ukrala, prema BloombergLow-u.

Liin posao u Pfizer-u započeo je 2006. godine u njihovoj Global Product Development Group u Kini, pre nego što je prešla u kampus kompanije La Jolla u Kaliforniji 2016. godine. Potpisala je ugovor o poverljivosti kao deo svog ugovora o zaposlenju.

Njena navodna krađa je prvi put otkrivena kao deo rutinskog praćenja aktivnosti zaposlenih na uređajima kompanije u oktobru, kada je prenela 12.000 datoteka sa svog Pfizer laptopa, prema pritužbi.

Nulta Tačka/ZeroHedge

O uredniku

Elena Čakar