Sve vesti Tehnologija

Ratovi zvezda Američke vojne snage se oglasile: Rusija i Kina prave satelite lovce

Ratovi zvezda Američke vojne snage se oglasile: Rusija i Kina prave satelite lovce

Rusija i Kina prave napredne sisteme naoružanja za svemir, uključujući lasere i satelite-lovce, izjavio je načelnik štaba Svemirskih snaga SAD, general Džon Rejmond.

Prema rečima generala, Kina, „koja je sve veća pretnja„, i Rusija nastavljaju da razvijaju svemirski potencijal za sopstvenu upotrebu kako bi imale prednosti kao i SAD, a takođe prave konkretne sisteme, „napravljene posebno da bi se suprotstavili prednostima koje ima Amerika“.

Najnovija vest! SAVETNIK SZO-A! “Kina radi na masovnom zataškavanju izbijanja COVID-a 19”

„Njihovi noviteti uključuju aktivno ometanje naše grupe dži-pi-es i komunikacionih satelita, sisteme usmerene energije koji mogu ‘oslepeti’, narušiti rad ili oštetiti naše satelite, kao i satelite u svemiru koji su posebno napravljeni kako bi uništili američke satelite, kao i sajber-potencijal koji može ometati naš pristup tom prostoru“, rekao je Rejmond.

Pritom, kako je dodao, uz pomoć izdvojenih sredstava koje je dodelio Kongres, američki vojnici će uspeti da „budu korak ispred sve veće pretnje“ koja dolazi od Rusije i Kine.

Podsetimo, general Rejmond je ranije tvrdio da su Rusija i Kina zajedno napravile oružje koje je u stanju da uništi američke satelite, kao i da mogućnosti, kojima raspolažu Rusija i Kina u svemiru, izazivaju zabrinutost američke strane.

NultaTačka/Sputnik