Sve vesti Svet

,,RAZGLEDNICA IZ FRANCUSKE” RESTORANI I KAFIĆI NE PROVERAVAJU ,,KOVID PASOŠE”!

Anegdotski dokazi koje je detaljno opisao bivši Googleov softverski inženjer Mike Hearn snažno ukazuju na to da većina restorana, kafića i drugih preduzeća u Francuskoj ne sprovodi kontroverzni sistem vakcinalnih pasoša u zemlji.

Kao što smo naglasili prošle nedelje, prvog dana kada je novi program bio na snazi, policija je vidljivo patrolirala, po barovima i kafićima tražeći od kupaca da pokažu dokaz da su se vakcinisali.

Međutim, čini se da je ovo u velikoj meri bio blef jer su samo nekoliko dana kasnije preduzeća i prostori popustili u proveri papira uprkos pretnji velikim kaznama.

,,U malim preuzećima provera ne postoji: ponekad su nas pitali da li imamo propusnicu ali nisu zahtevali da je pokazujemo. Jedan restoran smislio je način da izbegne da diskriminiše goste a da ne bude kažnjen od policije. Veća mesta za sada ipak zahtevaju pasoše ali oni su u manjini”- piše Hearn iz ,,The Daily Sceptic-a”.

-,,Prihvataju se i istekli testovi i bez skeniranja. Skeniraju se testovi ali se ne gledaju rezultati. Prihvataju se i QR kodovi koji nisu u mogućnosti da budu skenirani.”

Hearn otkriva i koliko se ne poštuje obavezno nošenje maski uprkos naredbama da svi moraju da ih nose, dok je socijalno distanciranje ,,zaboravljeno”.

Slike koje prikazuju prazne kafiće i barove prvog dana uvođenja sistema diskriminacije verovatno su uplašile ugostitelje.

Donoseći zakon ali ne osiguravajući sprovođenje istog, Francuska sledi jednak model kao i Izrael, gde je poenta ne sprovođenje zakona već maltretiranje mladih ljudi i prisiljavanje na vakcinaciju.

Kako smo naglasili prošle nedelje, uprkos ovoj brutalnoj i drakonskoj meri sistema vakcinalnih pasoša, predsednik Makron je izjavio da je to uvedeno radi ,,zaštite” slobode ljudi. To vam dođe kao kad bi vas stavili u zatvor ,,radi vaše sigurnosti”

NE PROPUSTITE NAJNOVIJI INTERVJU IZ BUNKERA! MARIO ZNA UGOSTIO VLADIMIRA ČIČAREVIĆA

NultaTačka/TheDailySceptic