Sve vesti Svet

Realnost distopije! U VELIKOJ BRITANIJI počela nagradna igra: Ko ima sreće dobija 4 meseca PLAĆENIH RAČUNA

Realnost distopije! U VELIKOJ BRITANIJI počela nagradna igra: Ko ima sreće dobija 4 meseca PLAĆENIH RAČUNA

Britanska TV jutarnja emisija dodala je plaćanje računa za struju i grejanje u rasponu od četiri meseca na svoju listu nagrada u telefonskoj nagradnoj igri, ostavljajući mnoge svoje gledaoce zapanjenim.

Promene u igri ‘Spin to Win’ na ITV-ovoj emisiji ‘This Morning’ u kojoj voditelj okreće točak sa novčanim nagradama za igrača koji zove telefonom, počele su u ponedeljak.

„Ove nedelje, dobili smo naše uobičajene novčane nagrade, ali takođe možete osvojiti nešto dodatnog novca za plaćanje računa za energiju do kraja godine. To su četiri meseca računa za energiju koji su potpuno podmireni“, rekao je voditelj emisije Filip Šofild u emisiji.

Njegova koleginica Holi Viloubi reagovala je na najavu rekavši: „Vau, to je sada zaista važno“.

Gledalac, koji se javio iz severnog Londona, imao je sreću da osvoji novu nagradu. Plaćanje njegovih računa za energiju do januara bilo je „fantastično“ i „olakšavajuće“.

Pošto su veleprodajne cene gasa porasle za još 30%, nakon Gaspromove odluke da na neodređeno vreme zatvori gasovod Severni tok 1, neki onlajn komentatori su bili srećni zbog pobednika i insistirali na tome da emisija zaista pomaže ljudima.

Ali to mišljenje nije bilo univerzalno podeljeno, mnogi su tvrdili da kada plaćanje računa za energiju postane nagrada u TV emisiji, to je znak da je život u Velikoj Britaniji postao „distopijski“.

VEČERAS UŽIVO! MARIO ZNA I SVE ZABRANJENE INFORMACIJE

Pretvoriti energetsku krizu u zabavu bilo je „više sumorno“ , napisao je jedan gledalac, dok je drugi predložio da se na točak dodaju vaučeri za hranu i školske uniforme.

Ekonomske prepreke izazvane pandemijom Covid-19 u Evropi dodatno su pogoršane zapadnim sankcijama uvedenim Moskvi zbog sukoba u Ukrajini i kasnijim padom u isporuci ruskog prirodnog gasa u EU. Uprkos tome što nije direktno zavisna od Rusije u pogledu energije, Velika Britanija i dalje pati od rastućih cena na globalnom tržištu.

NultaTačka