Sve vesti Svet

Rend Pol: Kongresu nije dozvoljeno da zna za STROGU TAJNU istraživanja VIRUSA

Rend Pol: Kongresu nije dozvoljeno da zna za STROGU TAJNU istraživanja “dobijanja funkcije”

Pojavljujući se na Fox News-u kako bi razgovarao o prvom saslušanju u Senatu o istraživanju dobijanja funkcije, Rend Pol je otkrio da postoji komisija koja bi trebalo da nadgleda takve eksperimente sa potencijalno smrtonosnim virusima, ali da je to izvan nadzora Kongresa.

Pol je primetio da je, prema naučnicima koji su juče svedočili na Kapitol Hilu, „komisija koja bi trebalo da nadgleda ove viruse tajna“.

„Ne znamo imena. Ne znamo da su se ikada sreli i nemamo nikakve zapise o njihovim sastancima“, ponovio je senator i dodao „To je strogo poverljivo. Kongresu nije dozvoljeno da zna. Dakle, da li komisija zaista postoji, nismo sigurni”.

„Znamo da su se sastali tri puta i da postoje hiljade predloga za istraživanja za dobijanje funkcije. Sastali su se samo tri puta, pregledali su samo tri projekta“, nastavio je Pol.

Tri naučnika su svedočila tokom saslušanja, to su bili dr Ričard Ebrajt, direktor laboratorije Vaksman instituta za mikrobiologiju na Univerzitetu Rutgers, Kevin Esvelt, docent medijske umetnosti i nauke na Masačusetskom institutu za tehnologiju Media Lab, i dr Stiven Kvej, izvršni direktor kompanije Atossa Therapeutics Inc.

„Tri naučnika su se složila da je ovo opasno istraživanje. Dvojica od trojice su apsolutno rekli da je to bilo istraživanje dobijanja funkcije. Treći je rekao da je to opasno istraživanje i da je trebalo da se iznese pred komisiju“, tvrdi Pol.

Senator je dodao da „Kada je dr Fauči rekao: „Oh, mi smo ovo pregledali i stručnjaci su to pogledali i rekli da to nije dobijanje funkcije“, čak ni to nije bilo tačno. Postojala je komisija koja je formirana nakon 2017. godine da pogleda ovo opasno istraživanje. Uopšte nisu pogledali ovo istraživanje jer ga nikada nisu pregledali. Dakle, niko nije pregledao ovo da bi rekao da to nije istraživanje dobijanja funkcije. Nisu ga pregledali, tačka”.

„Tako da smo naučili mnogo stvari, ali mislim da smo ponovo potvrdili da dr Fauči nije iskren prema nama“, rekao je Pol, dodajući „Da, istraživanje povećanja funkcije finansirao je NIH. Da, bilo je opasno. I da, niko nije pogledao ovo. Niko nije pregledao istraživanje. Da, milion ljudi je umrlo. I čini se da još uvek postoji značajan nedostatak radoznalosti kod demokrata”.

Senator Pol je predsedavao raspravom u pododboru Senata za unutrašnju bezbednost i vladine poslove jer se nijedan demokrata nije ni potrudio da se pojavi.

Pogledajte Polovu uvodnu reč:

Tokom saslušanja, dr Ebrajt je rekao da ostaje pri prethodnim izjavama koje je dao optužujući Faučija da je „lagao Kongres, lagao novinare i lagao javnost svesno, namerno, drsko”.

„Izjave koje je u više navrata javnosti, štampi i kreatorima politike davao direktor NIAID-a, dr Fauči, bile su neistinite“, rekao je Ebrajt i dodao „Ne razumem zašto se te izjave daju, jer su očigledno lažne”.

Dr Esvelt je upozorio da smo „toliko navikli da o pandemijama razmišljamo kao o zdravstvenom i bezbednosnom pitanju da smo propustili implikacije za nacionalnu bezbednost i potrebu identifikovanja virusa koji bi se namerno mogli osloboditi da ubiju milione ljudi“.

Dr Kvej je izneo kako je ideja da je koronavirus nastao na pijaci u Vuhanu malo verovatna, napominjući „Nema dokaza da je pandemija počela kao širenje prirodnog virusa na pijaci“, i dalje izjavljujući „Svi dokazi su dosledni sa laboratorijski stečenom infekcijom”.

„Virus ima tri genomska regiona koji imaju potpis sintetičke biologije – to jest istraživanje dobijanja funkcije“, rekao je Kvej u svojoj uvodnoj reči, dodajući „Jedan region ima karakteristike dve vrste zabranjenog istraživanja dobijanja funkcije koja su povezana sa razvojem biološkog oružja: asimptomatski prenos i izbegavanje imunološkog sistema.

Pogledajte celu raspravu u nastavku:

Nulta Tačka/InfoWars