Sve vesti Svet

REND POL SE PITA DA LI ĆE JUTJUB DA GA POLJUBI U … I IZVINI SE NAKON ŠTO JE CDC PRIZNAO DA PLATNENE MASKE NISU EFIKASNE

REND POL SE PITA DA LI ĆE JUTJUB DA GA POLJUBI U … I IZVINI SE NAKON ŠTO JE CDC PRIZNAO DA PLATNENE MASKE NISU EFIKASNE

CDC je revidirao svoje smernice o maskama, priznajući da platnene maske praktično uopšte ne sprečavaju širenje COVID-a. Ovaj potez je naterao senatora Renda Pola da to prokomentariše, podsećajući korisnike društvenih mreža da ga je Jutjub ranije suspendovao jer je rekao istu stvar.

CDC je objavio da „proizvodi od labave tkanine pružaju najmanju zaštitu“.

Ko bi to znao?

To je opšte poznato od samog početka pandemije.

„Da li to znači da će cenzori na Jutjubu doći u moju kancelariju i poljubiti me u … i priznati da sam bio u pravu?“ Pol je tvitovao.

Video koji je Pol postavio prošle godine u kojem je odbacio platnene maske kao efikasan metod sprečavanja širenja COIVID-a doneo mu je suspenziju na YouTube-u, a kompanija je tvrdila da sadržaj krši njenu politiku o dezinformacijama o COVID-19.

Jutjub je rekao da je dezinformacija sugerisati „da je nošenje maske opasno ili da izaziva negativne efekte na fizičko zdravlje“ ili da maske ne igraju ulogu u sprečavanju infekcije ili prenošenja COVID-19.

SMRTNI SLUČAJEVI OD SRČANOG UDARA MEĐU FUDBALERIMA U PROŠLOJ GODINI ZA 300% VEĆI OD 12-GODIŠNJEG PROSEKA

Iako CDC konačno priznaje da su platnene maske beskorisne, to nije razlog udaljavanja od maski. Umesto toga, ima za cilj da promoviše upotrebu boljih maski K95 za koje mnogi smatraju da ih još više inhibira.

CDC napominje da „hirurške maske za jednokratnu upotrebu i KN95“ pružaju veću zaštitu od virusa, i sada poziva Amerikance da „nose masku koja najviše štiti i koju možete da dobro postavite na lice i koju ćete stalno nositi“.

Pre dva meseca, The New York Times je objavio članak u kojem se pozivaju na „stručnjake“ koji kažu da je nošenje maski sada „normalizovano“ i da bi moglo da ostane trajno čak i kada se pandemija završi.

Vlade su optužene da opsesivno guraju maske za lice kao stalni vizuelni podsetnik na pandemiju i kao „kaznu“ za one koji se i dalje protive ograničenjima i nalozima za obaveznu vakcinaciju.

Nulta Tačka/SummitNews