Sve vesti Tehnologija

RENO PREDSTAVIO LETEĆI AUTOMOBIL “AIR4” ZA PUTOVANJE VAZDUŠNIM AUTOPUTEM

Francuski proizvođač automobila Reno predstavio je leteći automobil za 60. godišnjicu legendarnog Renoa 4.

Reno se udružio s dizajnerskom firmom TheArsenale sa sedištem u Majamiju kako bi stvorio leteći automobil baziran na ažuriranoj verziji 4 (takođe poznatoj kao 4L ili “quatrelle”), koja je počela da se proizvodi 1961. i završila 1992. Moderna verzija 4 se nalazi na vrhu okvira drona. “AIR4 je simbol nezavisnosti i slobode, nastao iz spoznaje da se saobraćaj pogoršava, životi se zaustavljaju i da je svet iznad nas neometan”, napisao je Reno.

 

TheArsenale je napisao: “Simbol nezavisnosti i slobode u obliku karbonskih vlakana, AIR4 je rođen iz spoznaje da se saobraćaj pogoršava, životi se zaustavljaju, ali svet iznad nas je jasan.”

Specifikacije AIR4 pokazuju da ga napajaju litijum-polimerske baterije od 22.000 mAh, što znači da može da leti brzinom od 55 mph i ima ukupan kapacitet dizanja od oko 840 funti. Nije bilo reči o vremenu leta.

Očekuje se da će AIR4 biti predstavljen u muzeju Atelier Renault u Parizu i širom sveta, uključujući Majami, New York i Makao 2022. godine.

“Nakon jednogodišnje proslave, želeli smo da stvorimo nešto nekonvencionalno kako bismo zatvorili 60. godišnjicu 4L”, rekao je Arnaud Belloni, Renaultov šef marketinga. “Ova saradnja sa The Arsenaleom bila je prirodna. Leteći izložbeni automobil AIR4 je nešto neviđeno i namiguje na to kako bi ova ikona mogla izgledati za narednih 60 godina.”

Prošlog leta, Reno je najavio da će Reno 4 ponovo biti pušten u prodaju u elektrificiranoj verziji do 2025. Proizvođač automobila planira da do 2030. godine do 90% automobila koji se prodaju pod njegovom markom budu električni. Što se tiče AIR4, nije bilo reči da li će leteći automobil krenuti u serijsku proizvodnju.

OSTANITE U TOKU, IZBEGNITE CENZURU I PRAĆENJA! PRIDRUŽITE SE NAJPOPULARNIJEM TELEGRAM KANALU U REGIONU! ČEKAMO VAS, VAŠA NULTA TAČKA!

NultaTačka/ZeroHedge