Sve vesti Svet

Republikanci iz Teksasa pozvali na referendum za ocepljenje svoje države od Sjedinjenih Država

Republikanci iz Teksasa pozvali na referendum za ocepljenje svoje države od Sjedinjenih Država

Republikanci američke države Teksas pozvali su sa svog upravo završenog kongresa na održavanje 2023. godine referenduma o odvajanju Teksasa od Sjedinjenih Država.

Teksaški republikanci su rezolucijom svog kongresa optužili američke demokrate da su namestili predsedničke izbore 2020. godine, odnosno – da Džo Bajden nezakonito vlada zemljom.

U Teksasu izdvajanje iz sastava SAD već decenijama nije nikakva senzacija.

Zato se The Washington Post na tamošnje republikance okomio samo  zbog`ukradenih izbora 2020“, tvrdeći da i ta optužba pokazuje koliko su se republikanci udaljili od demokratije.

A tom listu smeta što se Teksas sprema da ne dozvoli da se na njegovoj teritoriji glasa koliko god ko hoće ne ppokazujući nikakva dokumenta ili šaljući poštom popunjeni glasački listić u ime bilo koga.

Teksaške republikance demokrate nazivaju „užasnim“ i zato što homoseksualnost „nenormalnim izborom životnog stila“ i što ukazuju da ne postoji medicinska/naučna procedura kojom se može potvrditi da je neka osoba transgenderna.

U Teksasu naprosto upozoravaju: muškarac koji tvrdi da je zapravo žena – to ničim ne može dokazati.

Teksašani takođe žele da uklone bilo kakva ograničenja za posedovanje oružja. Za demokrate je to dokaz da su „demoni u ljudskom obliku“.

Teksaški kongres je pokazao da na desnom krilu američke politike počinje izrada, u stvari, nove političke platforme. I da se ta stranka čisti od onih koji ne vole Donalda Trampa.

Republikanci, inače, istupaju sa dokumentom „Nacionalni konzervativizam: izjava o principima“.

Prva i glavna tačka tog dokumenta glasi: „Mi želimo da svet čine nezavisne nacije“.

NultaTačka/Fakti/SrbinInfo