Sve vesti Svet

REVOLUCIJA U PAKISTANU! Demonstracije širom zemlje- Građani rasturili kancelarije ELEKTRODISTRIBUCIJE (VIDEO)

REVOLUCIJA U PAKISTANU! Demonstracije širom zemlje- Građani rasturili kancelarije ELEKTRODISTRIBUCIJE (VIDEO)

Građani u Pakistanskom gradu Karači upali su u kancelarije elektrodistribucije za vreme protesta zbog previsokih računa i restrikcija struje u zemlji koja klizi ka tome da postane prva nacija konstruisana po nalogu Svetskog Ekonomskog Foruma.

Kako prenosi Ekspres njuz, u odvojenim delovima grada održani su protesti protiv restrikcija struje i previsokih cena. S tim u vezi, demonstranti su upali u kancelariju K Electric Korporacije u naselju Korngi. U međuvremenu, gnevni ljudi su vandalizovali i uništili nameštaj i razbacali druge stvari.

Tokom protesta, stanovnici naselja Avami prekinuli su saobraćaj postavljanjem barijera i paljenjem guma, a demonstranti su rekli da je plaćanje računa za struju postalo više nego što mogu da priušte da plate. To je uticalo na normalan život i poremetilo poslovanje.

Čim su dobijene informacije o protestu i napadu na kancelariju, na lice mesta stigla je policija.

U međuvremenu, meštani su takođe protestovali zbog previsokih računa u Malir Haltu. Demonstranti kažu da veliki deo svojih prihoda čine računi za struju, međutim, rasterećenje i preveliki računi zagorčali su život, a veliki broj žena je učestvovao u protestu, dižući parole protiv K elektrika.

Takođe, u Đogom moru, u blizini Državnog puta, stanovnici su protestovali zbog struje, blokirajući unutrašnju i spoljašnju traku glavnog autoputa za saobraćaj dok su vozila zaglavljena u dugim kolonama. Demonstranti su postavili blokade na putevima i zapalili gume.

U međuvremenu, protesti protiv visokih cena računa održani su u drugim delovima grada, uključujući Nizamabad, gde su građani izrazili svoj bes protiv K-Electric-a.

NultaTačka/TodayNewsPak