Srbija Sve vesti

Rijaliti Patrijarh? Tu je za Egzit i Konstraktu ali NEM za Gej paradu i za saučešće Duginu

Rijaliti Patrijarh? Tu je za Egzit i Konstraktu ali NEM za Gej paradu i za saučešće Duginu

Osim što još uvek nije našao za shodno da se javno izjasni po pitanju Prajda, naš patrijarh nije našao za shodno ni da uputi reči saučešća Aleksandru Duginu. Sećamo se da je smrt Đorđa Balaševića bila povod za patrijarhovo emotivno oglašavanje u javnosti, te da se na prigodan način oglasio i povodom smrti Mikisa Teodorakisa. Pamtimo patrijarhovo interesovanje za sudbinu Mateja Periša, odlazak na njegovo opelo, kao i patetično i neumesno ljubljenje ruku Matejevog oca.

Ali kada je u srcu bratske i pravoslavne Rusije ubijena znamenita kćerka velikog ruskog filosofa i osvedočenog prijatelja Srbije i Srpske Pravoslavne Crkve, naš patrijarh je odlučio da u eter pošalje savršenu tišinu. Nema reči saučešća čak ni u najformalnijem obliku, nema ni najkraće izjave saosećanja i bola, nema nijednog znaka bratske naklonosti i podrške. Samo nepomućena tišina i muk.

Zašto ćutite, Vaša Svetosti? Da li ste poslušni zapadnim gospodarima kojima se ne bi svidelo da sada pokažete čak ni onu osnovnu hrišćansku dobrotu prema ruskom bratu u Hristu? Ili vas ovako strašno ubistvo iskrene pravoslavne Ruskinje zaista manje boli od pogibije drogiranog Hrvata u Beogradu?

OVO SE NE PROPUŠTA! KORONA PACOVI BEŽE SA BRODA, DA LI ĆE NAM POBEĆI?

Ne možete ovako da budete naš patrijarh i da očekujete da Vas volimo i poštujemo. Postajete nam otužni. Vaš lik se pred našim očima sve više rastače u bezobličnu obrazinu i ljigavu smesu sumnjivih namera i ciljeva.

Sve manje izražavate ono što jesmo, ono što volimo i u šta verujemo. Dozovite se pameti dok još niste sasvim izgubili naše poverenje, prestanite da glumite hipi mirotvorca i da nas upućujete u Vaš rokerski odabir muzike.

Ponašajte se dostojno svog velikog zvanja, budite srpski patrijarh i patrijarh Srba.

NultaTačka/SrbinInfo/IzmeđuSnaiJave