Sve vesti Svet

RODTELJI NA SUD VODE GUVERNERA KALIFORNIJE KOJI JE ODLUČIO DA SU MASKE U ŠKOLAMA OBAVEZNE

Pisao Elena Vuk

Dve zagovaračke organizacije sa sedištem u Kaliforniji podnele su u četvrtak tužbu protiv guvernera (demokrate) Gavina Nevsoma i državnih zdravstvenih zvaničnika zbog protokola COVID-19 za škole K-12.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Grupe „Neka dišu“ i “Ponovo Otvori Kalifornijske Škole” uključuju roditelje učenika koji pohađaju državne škole širom države. U zajedničkoj izjavi se kaže da oni posebno „osporavaju pokrivanje lica maskama, asimptomatsko testiranje i uvođenje karantina zbog bliskom kontaktu“.

U saradnji sa advokatima, ove grupe roditelja su podneli žalbu protiv države i guvernera Kalifornije. Žalba je podnesena Višem sudu okruga San Diego i optužene identifikuje kao guvernera Newsoma; Dr. Mark Ghaly, sekretara Odeljenja za zdravlje i socijalna pitanja; Dr. Tomás Aragón, službenika za javno zdravlje u Kaliforniji i direktor Kalifornijskog odeljenja za javno zdravlje (CDPH); i dr. Naomi Bardach, glavi vodja tima za sigurnih škola u Kaliforniji pri Odeljenju za zdravlje i socijalna pitanja.

California Governor Launches Campaign Against Likely Recall | KPBS

“Jasno je da je CDPH odlučio ignorisati ogromne dokaze koji pokazuju da su deca u vrlo niskom riziku od zaraze COVID-19, prenošenja ili ozbiljne bolesti od COVID-19”, rekao je Jonathan Zachreson , osnivač “Reopen California School. “Povratak u normalnu školsku godinu presudan je za oporavak mentalnog i fizičkog zdravlja za sve učenike širom Kalifornije koji su prošli mesece izolacije i većinu onih koji su prošlu školsku godinu u potpunosti proveli u učenju na daljinu.”

Kako je preneo The Daily Wire, Kalifornija je prošle sedmice objavila nove državne propise kojima zabranjuje većini učenika da ulaze u javne kampuse K-12 ako ne nose maske za lice dok su unutar zgrada i učionica, bez obzira na status vakcinacije. Ažurirano školsko vođstvo strože je od saveta koji su prethodno objavljeni iz Centara za kontrolu i prevenciju bolesti(CDC), koji preporučuju učenicima koji nisu u potpunosti vakcinisani da nose maske tokom školovanja. Ipak, CDC takođe kaže da se “školski administratori mogu odlučiti da masku koriste univerzalno, po potrebi (tj. Potrebna bez obzira na status vakcinacije) u školi”.

Vakcine nisu odobrene za decu mlađu od 12 godina. Dok su za starije od 12 godina dobile dozvolu za korištenje u “hitnim situacijama”.

„CDPH navodi da će im, uprkos preporukama CDC-a, biti potrebne maske za sve đake kako bi se prema njima ponašali isto“, rekla je Sharon McKeeman, osnivač organizacije “Let Them Breathe”. „Naravno da je istina da sva deca zaslužuju jednakost i ne bi ih trebalo izdvajati na osnovu vakcinalnog statusa. Međutim, to bi trebalo postići omogućavanjem svoj deci da niko ne nosi maske i podele svoje osmehe. ”

McKeeman je opisao ograničenja u Kaliforniji kao “nepotrebna i štetna”, dodajući da “štete deci”.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Nulta Tačka/ResistTheMainStream