Sve vesti UFO

Rogozin: Verujem u postojanje vanzemaljskog života koji bi mogao biti inteligentiji i napredniji od čovečanstva

Rogozin: Verujem u postojanje vanzemaljskog života koji bi mogao biti inteligentiji i napredniji od čovečanstva

Naučnici Ruske akademije nauka istražuju viđenja takozvanih NLO-a tokom istorije čovečanstva, izjavio je danas generalni direktor Roskosmosa Dmitrij Rogozin.

Šef ruske svemirske agencije Dmitrij Rogozin rekao je da veruje u postojanje vanzemaljskog života koji bi mogao biti inteligentniji i tehnološki napredniji od čovečanstva. Vanzemaljci bi takođe mogli proučavati civilizacije Zemlje, a ostaju neprimećeni, rekao je on za rusku televiziju Rossiya 24 u subotu.

„Činjenice u vezi sa viđenjima takozvanih NLO-a, koja su se mogla desiti na Zemlji kroz istoriju čovečanstva, o čemu govori NASA, istražuje i Ruska akademija nauka i druge ruske institucije. Podaci se prikupljaju i proveravaju“, naveo je Rogozin u televizijskom intervjuu za kanal Rusija-24, prenosi TAS S.

Prema njegovim rečima, u 99,9 odsto slučajeva, očevici zapravo nisu videli NLO-e, već atmosferske ili neke druge prirodne pojave.

Međutim, priznajemo da je do ovakvih pojava moglo doći – naglasio je on, prenosi TASS.

Rogozin je dodao da su mu poznata svedočenja pilota koji su tokom svojih probnih letova sedamdesetih godina prošlog veka videli neobične pojave, a zatim ih skicirali na papiru.

Piloti su viđenje NLO-a najčešće prijavljivali tokom prvog probnog leta. Razgovarao sam o tome sa ljudima iz NASA-e. Postoje i ljudi koji veruju da nas posmatra neko van naše planete. Voleo bih da verujem u to – dodao je šef Roskosmosa.

NASA je ranije objavila da formira tim istraživača koji će proučavati viđenja neidentifikovanih letećih objekata (NLO) iz naučne perspektive.

“RAK DRUŠTVA”- Pokrenuta je peticija protiv “Evro Prajda” u Beogradu

SAD kompanija platila u rubljama let svog astronauta

Američka kompanija platila je ruskoj svemirskoj agenciji Roskosmos u rubljama let astronauta Marka Vandea Heja do Meunarodne svemirske stanice (MŠ), rekao je generalni direktor Roskosmosa Dmitrij Rogozin za TV kanal Rusija 24.

Prema njegovim rečima, Roskosmos je dobio sredstva, ali ne od NASA, već od „Aksioma“, koji je delovao kao posrednik.

„Kasnili su tačno mesec dana, ali su sva sredstva isplaćena u rubljama“, kazao je Rogozin, prenosi RIA Novosti. Prema njegovim rečima, NASA je prilikom organizovanja leta Marka Heja shvatila da je pod pritiskom američkog Kongresa, pa su za posrednika izabrali privatnu kompaniju „Aksiom spejs“ i od njih naručili let.

„Aksiom“ je kupio mesto na ruskom brodu.

Mark Vande Hej stigao je na MŠ 9. aprila 2021. u raketi Sojuz MS-18, zajedno sa ruskim kosmonautima Olegom Novickim i Petrom Dubrovom.

Novicki se vratio na Zemlju ranije, dok su Dubrov i Hej proveli 355 dana na MŠ i vratili se 31. marta 2022. godine, postavljajući rekord za najduži boravak u orbiti u okviru misije MŠ.

NultaTačka/RT