Sve vesti Svet

ROJTERS predstavio ukrajinskog NACISTU kao “lokalnog stanovnika”! Fotografija razotkriva propagandu zapadnih medija

ROJTERS predstavio ukrajinskog NACISTU kao "lokalnog stanovnika"! Fotografija razotkriva propagandu zapadnih medija

Ruske diplomate prozvale su u petak novinsku agenciju Rojters jer nisu primetile da Ukrajinac kojeg su identifikovali samo kao “lokalnog stanovnika” u gradu Harkovu ima složenu nacističku tetovažu na ruci.

Ruska misija za kontrolu naoružanja u Beču, oglasila se na tviteru stavljajući crveni krug oko tetovaže muškarca i postavljajući uvećanu sliku uz nju, pokazujući je jasnije.

“U slučaju da ste zaboravili, nacista je nacista” , dodala je misija.

Diplomate su fotografiju nazvali “još jednim propagandnim trikom za klevetu Rusije”. Rojters je ovu fotografiju potpisao kao posledicu navodnog ruskog napada na stambenu oblast u Harkovu. Moskva je stalno poricala da je napadala civilnu infrastrukturu, insistirajući da cilja samo vojne objekte.

Слика

Слика

“Lokalni stanovnik pregleda oštećen kombi nakon vojnog napada, usred ruskog napada na Ukrajinu”, stoji u natpisu za sliku, koju je snimio Rojtersov fotograf Ivan Alvarado i koja je objavljena 8. juna.

Muškarac, čije se lice ne vidi na fotografiji, zaviruje u beli kombi sa rupama od gelera. Velika svastika unutar kruga može se videti kako viri ispod levog rukava njegove svetloplave majice, deo tetovaže koja izgleda kao traka na ruci koju nose članovi nacističke stranke.

Ruska misija za kontrolu naoružanja u Austriji jedva da je prva primetila tetovažu. Više korisnika društvenih mreža odgovorilo je Rojtersu pitajući se o natpisu ili izboru da ga uvrsti u kolaž.

„Mora da ima mnogo nacista u ovom regionu ako Rojters ne može da pronađe fotografiju Ukrajinca bez tetovaže svastike“, rekao je jedan predstavnik komentara.

NOVI INTERVJU! “RAK DRUŠTVA”- Pokrenuta je peticija protiv “Evro Prajda” u Beogradu

Cilj Moskve za slanje trupa u Ukrajinu u februaru bio je “demilitarizacija i denacifikacija” vlade u Kijevu. SAD i njihovi saveznici, koji podržavaju Ukrajinu, optužili su Rusiju da je izmislila ili preuveličala postojanje nacista u zemlji. Međutim, iznova i iznova su se navodno nepostojeći nacisti pojavljivali na medijskim fotografijama.

Dana 9. maja, dok je Rusija slavila pobedu nad nacističkom Nemačkom, ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski objavio je fotografiju ukrajinskog vojnika koji nosi oznaku “Totenkopf” (glava smrti) 3. SS Panzer divizije.

U martu je ukrajinsko ministarstvo spoljnih poslova objavilo na Tviteru fotografije žena vojnika, na kojima se jasno vidi simbol “Sonnenrad” (Crno sunce) kojeg je koristio nemački SS, kao i zloglasna ukrajinska milicija “Azov” . NATO je takođe podelio sličnu fotografiju ukrajinskog vojnika, samo da bi žurno obrisao tvit nakon što su onlajn aktivisti istakli da se na njemu nalazi isti simbol.

Krajem maja, nakon predaje većine svojih boraca u Mariupolju, ozloglašena Azovska milicija objavila je da menja svoj glavni simbol u ukrajinski trozubac, izbacujući runu “Wolfsangel” koja se ranije koristila. I Wolfsangel i Sonnenrad ručno je odabrao osnivač Azova, Andrej Biletsky, kada je formirao miliciju 2014. godine, kako bi podržao vladu uspostavljenu nakon puča u Kijevu koji su podržale SAD.

NultaTačka