Sve vesti Svet

Rudi Đulijani kaže da Eminem treba da napusti SAD zbog klečanja na Superbolu

Rudi Đulijani kaže da Eminem treba da napusti SAD zbog klečanja na Superbolu
Pisao Elena Vuk

Bivši Trampov advokat Rudi Đulijani pridružio se ogorčenim glasovima na nedeljnom poluvremenu Superbola, sugerišući da bi reper Eminem trebalo da napusti SAD jer je klekao tokom svog nastupa.

Govoreći u svom radijskom gostovanju kako je veliki deo SAD zaneseno razmišljao o emisiji, gospodin Đulijani se požalio da je Eminem uvredio organe za sprovođenje zakona klečeći na sceni, široko prihvaćen gest koji se koristi u sportu da bi se priznala stalna realnost rasizma i rasnog nasilja u SAD.

„Pređimo odmah na to da Eminem klekne“, g. Đulijani.

Zašto ne ode u drugu zemlju? Mislim, idi klekni negde drugde. Znate koliko policajaca ga je branilo i štitilo na toj utakmici juče?

Prema rečima bivšeg gradonačelnika Njujorka, i NFL je „izvrgao ruglu policiju“ dozvoljavajući Eminemu da klekne bez sankcija.

Sam gospodin Đulijani se suočava sa višestrukim problemima sa sprovođenjem zakona u vidu federalne istrage o tome da li je prekršio zakon koji reguliše lobiranje u ime stranih klijenata. On je takođe meta tužbe od preko milijardu dolara od strane Dominion Voting Sistems(Dominion glasački sistem) zbog njegovog upornog laganja o svojoj navodnoj ulozi u pomaganju u „krađi“ izbora 2020. od Donalda Trampa.

Poluvreme se nadaleko slavilo kao jedno od najboljih na Superbolu ikada, ali ne na desnoj strani. Jedan od komentatora, Čarli Kirk, osnivača Turning Point USA, je izjavio nakon nastupa Eminema da je NFL postao „liga seksualne anarhije“.

Nulta Tačka/Independent