Sve vesti Svet

Rukovodstvo Tvitera preporučilo akcionarima da odobre prodaju kompanije Ilonu Masku

Rukovodstvo Tvitera preporučilo akcionarima da odobre prodaju kompanije Ilonu Masku

Rukovodstvo Tvitera je jednoglasno preporučilo akcionarima da odobre predloženu prodaju kompanije za 44 milijarde dolara američkom inovatoru Ilonu Masku, navodi se u dokumentu predatom vlastima SAD.

Mask, osnivač Tesle i Spejseksa i najbogatiji čovek na svetu, prošle nedelje je ponovo izrazio želju da nastavi sa akvizicijom, tokom virtuelnog sastanka sa zaposlenima u Tviteru, iako su akcije te kompanije i dalje znatno niže od cene koju je ponudio, što dovodi u pitanje realizaciju prodaje.

Akcije Tvitera su danas porasle oko tri odsto, na 38,98 dolara, što je daleko manje od 54,20 dolara po akciji, koliko je Mask ponudio. Akcije kompanije su poslednji put bile na tom nivou 5. aprila, kada je ona ponudila Masku mesto u upravnom odboru, pre nego što je on ponudio da kupi ceo Tviter.

Glavni izvršni direktor “Tesle” Ilon Mask saopštio je na Katarskom ekonomskom forumu da još uvek ima nekoliko nerešenih stvari u vezi sa Tviterom, te da i dalje čeka podatak o tome koliko botova ima na platformi te društvene mreže.

MARIO ZNA i NEDELJKO TODOROVIĆ- O ovome je ZABRANJENO pričati- Stručnjak rasturio KLIMATSKU AGENDU

Nulta Tačka/Beta