Sve vesti Svet

Rusi odgovorili na nove tvrdnje američkih medija: Ne postoji lista za odstrel, to je apsolutna fikcija

Rusi odgovorili na nove tvrdnje američkih medija: Ne postoji lista za odstrel, to je apsolutna fikcija
Pisao Elena Vuk

Nakon navoda američkih medija u kojima prozivaju Rusiju da ima spisak za odstrel ukrajinskih političara ukoliko dođe do eksalacije sukoba između Moskve i Kijeva, oglasio se i portparol Kremlja Dimitrij Peskov, koji ističe da su to sve laži, prevare i apsolutne fikcije.

Izveštaji američkih medija u kojima se navodi da Rusija navodno ima listu ukrajinskih političara koji su ili za odstrel ili za hapšenje, ukoliko dođe do vojnog sukoba između Moskve i Kijeva, lažni su i predstavljaju apsolutnu fikciju, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

 Razumete li da je ovo apsolutna prevara, laž? Ovo su lažne priče. Takva lista ne postoji, to su lažne vesti – kazao je Peskov.

On je dodao da Moskva proverava da li su od američkih tajnih službi došle bilo kakve poruke o riziku od terorističkih napada u Rusiji.

U procesu smo proveravanja da li je bilo nekakvih poruka od američkih tajnih službi. U ovom momentu, ne znam da li smo dobili takve signale – dodao je Peskov.

On je opisao kao “neobičnu praksu” upozorenje ambasade SAD svojim građanima o riziku od terorističkih napada u Moskvi, Sankt Peterburgu i ruskim regionima koji se graniče sa Ukrajinom.

U pitanju je neobična praksa, da dođe od diplomatske misije – naveo je on.

Američka ambasada je u nedelju objavila da, prema neimenovanim izvorima medija, postoji opasnost da bi moglo da dođe do napada na javna mesta i da se savetuju američki građani da prate lokalne i međunarodne medije, izbegavaju gužve i obaveštavaju porodicu i prijatelje o bezbednosti.

Nulta Tačka/Tanjug