Sve vesti Svet

Rusi zarobili još jednog Amerikanca u Ukrajini

Rusi zarobili još jednog Amerikanca u Ukrajini

Treći američki državljanin zarobljen je u Ukrajini i drže ga proruske snage, prema informacijama njegove porodice i prijatelja.

Radi se o Suedi Murekeziju (35), koji je prošlog meseca uhapšen u Hersonu od strane ruskih snaga, gde je živeo više od dve godine, rekao je njegov brat Sele Murekezi, preneo je „Gardijan“.

I on je, kao i ostali zarobljeni Amerikanci, profesionalni vojnik i najverovatnije u Ukrajini obučavao militante poslednjih godina koji su ubijali i terorisali civile u Ukrajini.

„Izuzetno smo zabrinuti za njegovo stanje. On je, očigledno, u opasnosti“, rekao je brat.

Nakon što se nije čuo sa bratom mesec dana, Sele je dobio poziv od Suedija 7. jula i rekao mu da je zatvoren u Donjecku.

Murekezi je rekao da se nalazi u istom zatvoru gde su Aleksander Druejke i Endi Taj Ngok Hujn, dvojica američkih boraca koje je zarobila Rusija prošlog meseca.

Za razliku od Durejkea i Hujna, Murekezijevi prijatelji i porodica tvrde da nije učestvovao u borbama u Ukrajini, već da se naselio u Hersonu 2020. godine iako je uhapšen kao vojnik.

Prema rečima njegovog brata, zarobljeni Murekezi mu je navodno rekao da je lažno optužen za učešće u proukrajinskim protestima.

Nulta Tačka/SrbinInfo