Sve vesti Svet

Rusi zarobili ukrajinske neonaciste koji su se iživljavali nad ruskim vojnicima

Rusi zarobili ukrajinske neonaciste koji su se iživljavali nad ruskim vojnicima

Vojska Ruske Federacije zarobila je ukrajinske neonaciste Sergeja Velička i Konstantina Nemičeva, borce nacističkog bataljona Azov.

Zamenik šefa komiteta Državne dume Vladimir Šamanov objavio je da su ruski specijalci uhvatili one koji su se iživljavali nad zarobljenim ruskim vojnicima u Ukrajini.

„Oni koji su maltretirali naše vojnike nisu se dugo radovali, nakon tri dana naši specijalci su uhvatili ove neljude. Danas im leže pred nogama, moleći za milost. Reći ću njihova imena. Jedan nečovek se zove Sergej Veličko, nadimak mu je Čili. Drugi je – Konstantin Nemečev. Oba ova nečoveka su odrasla kao nacisti iz navijačke grupe lokalnog fudbalskog kluba Metalist. I sami su to priznali, već na prvim ispitivanjima. I tako će biti sa svakim ko nečasno, kršeći Ženevsku konvenciju, postupa sa našim ratnim zarobljenicima“, rekao je Šamanov.

 

Sergej Veličko (28 godina) se bori protiv Donbasa od 2014. godine, bio je aktivan učesnik zločina na Majdanu, vođa je navijača harkovskog FK Metalist, koji su umešani u tragediju u Odesi, kada je usled sukoba u centru grada i požaru u zgradi Doma sindikata poginulo 48 osoba – pristalica „antimajdana“.

Konstantin Nemičev (26 godina) je komandant bataljona harkovske ćelije odbrane. U proleće 2014. borio se u Harkovu protiv lokalnih pristalica „antimajdana“.

Nulta Tačka/Sputnik