Sve vesti Svet

Rusija doživotno zabranila ulaz holivudskim zvezdama Šon Penu i Ben Stileru

Rusija doživotno zabranila ulaz holivudskim zvezdama Šon Penu i Ben Stileru

Moskva je uvela sankcije protiv 25 američkih državljana, uključujući glumce Šona Pena i Bena Stilera, zabranivši im da ikada uđu u Rusiju. Saopštenje je objavljeno u ponedeljak na sajtu ruskog ministarstva spoljnih poslova u znak odmazde za „ sve veće lične sankcije Džoa Bajdena protiv ruskih građana“. ”

Na listi se nalazi niz visokih američkih zvaničnika, demokratskih i republikanskih članova Kongresa, predstavnika poslovne zajednice i „kulturnih ličnosti“. Među njima su holivudski glumci Ben Stiler i Šon Pen, koji su obojica prethodno posetili Ukrajinu i imali lične sastanke sa predsednikom zemlje Vladimirom Zelenskim usred vojnog sukoba između Moskve i Kijeva koji je u toku.

Stiler, koji deluje kao ambasador dobre volje agencije UN za izbeglice, poslednji se sastao sa ukrajinskim liderom, pošto je otputovao u Kijev još u junu. Tokom njihovog sastanka, glumac je pohvalio Zelenskog kao „heroja“ i divio se načinu na koji je „okupio zemlju [i] svet“.

UTORAK 21h! UŽIVO! MARIO ZNA RAZBIJA SVE PLANOVE DAVOSA U SRBIJI I NA BALKANU

Zvezda ‘Zoolandera’ posetila je i ukrajinski izbeglički centar u Poljskoj pre nego što je otputovala u zapadni grad Lavov, kao i Irpin i Makarov, kako bi skrenula više pažnje na humanitarnu situaciju u Ukrajini.

Šon Pen takođe održava bliske veze sa Zelenskim otkako je Moskva pokrenula svoju vojnu operaciju i trenutno radi na dokumentarcu o rusko-ukrajinskom sukobu. Ovaj 61-godišnji glumac prvobitno je otputovao u Kijev neposredno pre izbijanja borbi krajem februara da bi snimio dokumentarac za Vice Media o ratu Kijeva protiv Donjecke i Luganske Narodne Republike.

Oskarovac do sada je nekoliko puta putovao u Ukrajinu, a imao je i dva lična susreta sa ukrajinskim liderom. Pen je bio veoma glasan u svojoj podršci Ukrajini i više puta je pozivao međunarodnu zajednicu da pošalje više pomoći kijevskom režimu.

Moskva kaže da je njena odluka da stavi aktere na crnu listu, kao i niz američkih političara i poslovnih ličnosti, kao odgovor na „ neprijateljske akcije američkih vlasti, koje nastavljaju da slede rusofobični kurs, uništavajući bilateralne veze i eskalirajući konfrontaciju između Rusije i Sjedinjene Države .” Rusija je obećala da će se takve mere i dalje primenjivati jednakom snagom.

NultaTačka