Sve vesti Svet

Rusija: Poljska je učestvovala u finansiranju biolaboratorija u Ukrajini

Rusija: Poljska je učestvovala u finansiranju biolaboratorija u Ukrajini

Rusija je navodno došla do dokaza o tome da je Poljska finansirala Medicinski univerzitet u Lavovu, u okviru američko vojno-bioloških projekata.

Načelnik Oružanih snaga Rusije za radijaciju, hemijsku i biološku zaštitu, general-potpukovnik Igor Kirilov rekao je da je poljski Institut za veterinarsku medicinu učestvovao u istraživanju virusa besnila u Ukrajini zajedno sa američkim institutom Batel, jednim od izvođača radova Pentagona.

“Pristigla dokumenta ukazuju i na umešanost Poljske u aktivnosti ukrajinskih bioloških laboratorija. Potvrđeno je učešće poljskog Instituta za veterinarsku medicinu u studijama koje imaju za cilj procenu epidemioloških pretnji i širenja virusa besnila u Ukrajini. Karakteristično je da su ove studije sprovedene zajedno sa američkim institutom Batel, jednim od ključnih izvođača Pentagona”, rekao je on, prenela je novinska agencija RIA.

Rusiji spremaju “sirijski scenario”

Kirilov je rekao da Ministarstvo odbrane ima informacije o pripremanju provokacija i optužbi na račun ruske vojske.

“Ministarstvo odbrane Rusije ima informaciju da se spremaju provokacije i optužbe na račun Oružanih snaga Rusije za navodnu upotrebu oružja za masovno uništenje, nakon čega sledi istraga po “sirijskom scenariju”, dakle, lažiranje dokaza”, to smo videli već mnogo puta, rekao je Kirilov.

MARIO ZNA i dr ALEKSANDAR LJUBIĆ- Da li mislite da su novi slučajevi HIV-a i HEPATITISA slučajnost?

Nulta Tačka/Tanjug