Sve vesti Svet

Rusija pozvala SZO da ispita povezanost američkih biolaboratorija u Nigeriji i majmunskih boginja

Rusija pozvala SZO da ispita povezanost američkih biolaboratorija u Nigeriji i majmunskih boginja

U Nigeriji, odakle su majmunske boginje donete u Evropu i Ameriku, funkcioniše najmanje četiri američke biolaboratorije, izjavio je načelnik Jedinica za radijacionu, hemijsku i biološku zaštitu Oružanih snaga Rusije Igor Kirilov.

„Prema izveštaju Svetske zdravstvene organizacije (SZO), širenje majmunskih boginja počelo je iz Nigerije – a to je još jedna država na čijoj teritoriji je Vašington razmestio svoju biološku infrastrukturu. Prema informaciji kojom raspolažemo, u Nigeriji funkcioniše najmanje četiri biolaboratorije koje kontroliše Vašington“, rekao je on.

Kirilov je takođe kazao i da je reč o „čudnoj slučajnosti“ koju bi stručnjaci trebalo da provere.

Kirilov je takođe podsetio i na to da je uoči izbijanja pandemije virusa korona, prema navodima evropskih i američkih medija, u izveštajima Minhenske bezbednosne konferencije, bilo organizovano uvežbavanje scenarija borbe protiv širnjea virusa majmusnkih boginja.

Ministarstvo odbrane Rusije potvrdilo da su ukrajinske laboratorije uključene u sistem Pentagona za globalnu kontrolu širenja infektivnih bolesti

On je pozvao Svetsku zdravstvenu organizaciju da, u svetlu mnogobrojnih slučajeva kršenja bezbednosti i načina čuvanja patogenih bioloških materijala, ispita aktivnost bioloških laboratorija koje finansira Amerika u Abuddži, Zariji i Lagosu i da obelodane svu tu informaciju kako bi javnost saznala istinu.

Takođe je rekao i da su, prema saznanjima ruskog Ministarstva odbrane, 98 odsto obolelih – muškarci stariji od 20 godina homoseksualne orijentacije i podsetio da je nešto ranije šef SZO za vanredne situacije Dejvid Herman rekao da je najveći broj širenja ove infekcije zabeležen polnim putem.

MARIO ZNA i BRANIMIR NESTOROVIĆ- Sve će se UBRZO PROMENITI- Budite spremni na KRAH DUBOKE DRŽAVE

Nulta Tačka/Sputnik