Sve vesti Svet

Rusija: U Mariupolju velik broj stranih plaćenika- Znamo ko je odgovoran za napad na Kramatorsk

Rusija: U Mariupolju velik broj stranih plaćenika- Znamo ko je odgovoran za napad na Kramatorsk

Portparol ruskog Ministarstvo odbrane Igor Konašenkov izjavio je da je prema obaveštajnim podacima, za napad taktičkom raketom „Točka-U“ na Kramatorsk verovatno odgovorna 19. raketna brigada Ukrajine.

On je dodao da rezultati presretanja radio veza u Marijupolju pokazuju da se u okupiranim delovima grada nalazi značajan broj stranih plaćenika.

„Analiza radijusa uništenja bojeve glave, kao i karakterističan položaj tela repnog dela rakete „Točka-U“ nedvosmisleno potvrđuju da je raketa lansirana iz jugozapadnog pravca u odnosu na Kramatorsk”, objasnio je Konašenkov.

Prema njegovim rečima, na osnovu obaveštajnih podataka, jedna od divizija 19. raketne brigade Ukrajine, naoružana raketnim sistemima „Točka-U“ se u trenutku napada na Kramatorsk nalazila u rejonu naselja Dobropolje u Donjeckoj oblasti, 45 kilometara jugozapadno od Kramatorska.

MARIO ZNA i DRAGAN VUJIČIĆ- Imaju TRI virusa spremna za JESEN- Bajdena će zameniti Mišel Obama

On je još istakao da se ovaj rejon trenutno nalazi pod punom kontrolom trupa ukrajinske vojske u Donbasu.

Konašenkov je objasnio da pored ukrajinskih vojnika i nacističkih bataljona u borbama u Marijupolju učestvuju i plaćenici iz Evrope i da se razgovori preko radio-veze sem na ruskom i ukrajinskom, vode na još šest, uglavnom evropskih stranih jezika.

Kako je portparol još izjavio, u ruskom napadu visokopreciznim raketama uništeno je veliko skladište raketno-artiljerijskog naoružanja u Odeskoj oblasti.

NultaTačka/Mediji