Sve vesti Svet

Rusija uvodi sankcije neprijateljskim zemljama u oblasti finansija, goriva i energetike

Rusija uvodi sankcije neprijateljskim zemljama u oblasti finansija, goriva i energetike

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je ukaz o primeni posebnih ekonomskih mera u oblasti finansija, goriva i energetike zbog neprijateljskih postupaka nekih stranih zemalja i međunarodnih organizacija.

Prema informacijama, ukazom se do 31. decembra 2022. godine zabranjuje se čitav niz transakcija uz učešće stranaca iz neprijateljskih zemalja u brojnim ruskim kompanijama i projektima.

Ograničenje se odnosi na transakcije sa hartijama od vrednosti, koje čine sastavni deo osnivačkog kapitala tih organizacija, kao i na prava i obaveze, učešća i sporazume na osnovu kojih se u Rusiji realizuju investicioni projekti.

Pod zabranu takođe potpadaju poslovi sa akcijama kompanija i ruskih banaka koje su za Rusiju od strateškog značaja, kao i sa učešćem, pravima i obavezama u naftno-gasnom projektu “Sahalin 1”.

Ograničenje se još odnosi i na Sporazum o istraživanju i proizvodnji nafte na Harjaginskom nalazištu.

Ljudi širom sveta dobijaju naknade zbog nuspojava vakcinacije protiv COVID-a

Pored toga, navodi se da je ruski lider dao Vladi 10 dana za pripremu spiska kompanija iz oblasti energetike i bankarskog sektora, a kojima se zabranjuje da sklapaju poslove u kojima učestvuju stranci iz neprijateljskih zemalja.

Odgovarajući ukaz objavljen je na zvaničnom portalu pravnih informacija.

Nakon početka specijalne operacije Rusije u Ukrajini 24. februara, brojne zapadne zemlje uvele su sankcije Rusiji. Kao odgovor na to i Moskva je uvela recipročne mere prema odgovarajućim državama.

MARIO ZNA UŽIVO- Počinje ŽURKA- Ovo su dokazi koje GLOBALISTI i njihovi PULENI ne mogu da obore

Nulta Tačka/Novosti