Sve vesti Svet

Ruska ambasada: Amerikanci gradili biolaboratorije u Ukrajini kako bi genetski ciljale Ruse

Ruska ambasada: Amerikanci gradili biolaboratorije u Ukrajini kako bi genetski ciljale Ruse

Ogranak CNN-a u jugoistočnoj Evropi tvrdi da je ruska ambasada u Bosni i Hercegovini u nedelju iznela smele optužbe upućene Sjedinjenim Državama.

N1 Info prenosi da je ambasada nazvala američke medije i vladu lažovima u vezi sa „invazijom“ na Ukrajinu, navodeći: „Umesto toga, postoji specijalna vojna operacija demilitarizacije i denacifikacije ukrajinskog režima. Demilitarizacija – jer su Sjedinjene Američke Države bile te koje su stajale iza napumpavanja zločinačke bande oružjem, koja je varvarski uništavala civilno stanovništvo Donjecka i Luganska, uključujući i decu”.

Rusi su takođe optužili SAD da „pune Ukrajinu biolaboratorijama, koje su – vrlo moguće – korišćene za proučavanje metoda za uništavanje ruskog naroda na genetskom nivou“.

Pozivajući se na napore „denacifikacije“ koje Rusija nastavlja da promoviše, ambasada je rekla da su Sjedinjene Države ohrabrile neonacističku taktiku kijevskih Banderovaca sprečavajući Ukrajinu, kao stranu u Minskom sporazumu, da ispuni svoje obaveze.

U saopštenju se takođe navodi da američki predsednik Džo Bajden izaziva podele u Bosni i Hercegovini, navodeći da „pažljivo“ gura naciju u EU kako bi je – poput Kosova – iskoristio kao „osigurač“ protiv svojih geopolitičkih protivnika.

Završavajući svoju poruku, Ambasada Rusije u Bosni i Hercegovini je predstavila SAD kao „Sjedinjene anksiozne države“ i rekla da Amerika unosi teskobu i laži u svet.

Pre nego što je ambasada spomenula da američke biolaboratorije rade u Ukrajini, korisnik Tvitera pod nazivom „War Clandestine“ otkrio je potencijalnu korelaciju između „strateških ciljeva“ koje su Rusi gađali u Ukrajini i američkih biolaboratorija u zemlji.

Nezavisni istraživač pronašao je spisak biolaboratorija koje vodi Pentagon u Ukrajini na veb stranici američke vlade.

Pokušavajući da opovrgne ove tvrdnje, veb lokacija za „proveru činjenica“ Snopes je bila prinuđena da prizna u odeljku pod naslovom „Da li je američka vojska instalirala Biolabs u Ukrajini?“ da se „teorije zavere često prave od malog zalogaja istine“, pre nego što je potvrdila da laboratorije Pentagona u Ukrajini postoje.

Levičarski „proverivači činjenica“ kažu da je tvrdnja o biolaboratorijama koje vode SAD koje postoje u Ukrajini „netačna“, priznajući da je „Program za smanjenje biološke pretnje Ministarstva odbrane SAD obezbedio određena sredstva za nadogradnju biolaboratorija u Ukrajini“, ali zadržavajući da „Objektima upravlja ukrajinska vlada prema smernicama utvrđenim ukrajinskim zakonom”.

Služba bezbednosti Ukrajine (SBU) objavila je saopštenje o glasinama još u maju 2020. godine, rekavši svetu: „Nedavno su se u medijima i na društvenim mrežama proširile ‘lažne vesti’ o navodnim aktivnostima američkih vojnih bioloških laboratorija u Ukrajini… U Ukrajini ne radi nijedna strana biološka laboratorija. Izjave pojedinih političara koje su nedavno dali nisu tačne i namerno su iskrivljavanje činjenica”.

„Naglašavamo da se ove laboratorije finansiraju iz državnog budžeta, podređene su Ministarstvu zdravlja i Državnoj službi za bezbednost hrane i zaštitu potrošača“, dodaju iz SBU.

Međutim, postoje brojni dokazi da ukrajinske biolaboratorije finansira američka vlada.

Nezavisna novinarka po imenu Diliana Gajtandžijeva uspela je da prikupi podatke o jedanaest biolaboratorija u Ukrajini koje finansira Pentagon pre nego što ih je izbrisao veb-sajt Ambasade SAD u Ukrajini na kome se nalaze dokumenti.

Uklanjanje informacija došlo je otprilike u isto vreme kada je prvi tvit „War Clandestine“ postao viralan.

Pogledajte dva od jedanaest sada izbrisanih dokumenata u nastavku:

Ambasada SAD u Kijevu objavila je PR video u januaru 2020., optužujući Ruse za širenje propagande koja kritikuje biolaboratorije Ministarstva odbrane SAD u zemljama poput Gruzije, Kazahstana i Ukrajine.

Javno saopštenje je bilo pokušaj da se laboratorije udalje od teorija u kojima bi mogle da eksperimentišu sa opasnim biološkim oružjem.

Jedan čovek na video snimku Ambasade SAD tvrdi: „Nijedan od ovih projekata nije poverljiv“, a drugi kaže: „Sjedinjene Države imaju humanitarne brige koje su izvan brige o moći“.

Prema sporazumu iz 2005. između Ministarstva odbrane SAD i Ministarstva zdravlja Ukrajine, ako američka vlada naloži laboratorijama da to urade, osetljive informacije moraju biti „skrivene od javnog otkrivanja od strane Vlade Ukrajine“.

U sporazumu se takođe navodi da „određene informacije i tehnologija koje se smatraju ’državnom tajnom Ukrajine‘ mogu biti dostavljene Ministarstvu odbrane SAD u skladu sa ’Zakonom Ukrajine o državnoj tajni‘“.

U aprilu 2021, ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da njegova vlada ima „dobar razlog da veruje“ da Sjedinjene Države razvijaju biološko oružje u blizini ruskih granica.

Uzimajući u obzir veze vlade SAD sa laboratorijom u kineskom Vuhanu iz koje je Covid-19 procurio, slučajno ili namerno, Rusi imaju pošten razlog da budu sumnjičavi.

Kao što je rebrendirano „Definitivno nije tajno“ napisano na Tviteru, „Možete tvrditi da je (Covid-19) bio slučajan ili nameran. Bez obzira na to, Rusi ne žele da SAD imaju biolaboratorije na njihovoj granici, jer su se SAD dokazale ili nesposobne/nepažljive za puštanje biološkog oružja, ili su zle/zlonamerne i namerno bi pustili biološko oružje.

2017. godine, u oglasu Komande za vazduhoplovno obrazovanje i obuku Vazduhoplovnih snaga SAD-a su traženi uzorci ribonukleinske kiseline (RNK) i sinovijalne tečnosti od belaca Rusa, posebno izostavljajući uzorke tkiva iz Ukrajine.

Prema Air Force Times-u, preciziranje da je zahtev za RNK bio za ruske, a ne ukrajinske uzorke tkiva „izazvao je ruske medije, a neki spekulišu da Zapad razvija biološko oružje posebno usmereno na tela genetskih Rusa, a da Ukrajince ostavlja nepovređene“.

Nakon što je zahtev američkog vazduhoplovstva ušao u ciklus vesti, bivši član Komisije UN za biološko oružje Igor Nikulin optužio je Ameriku za razvoj novih vrsta biološkog oružja.

„Ne postoji ništa drugo što bi moglo da zainteresuje vojni resor. Najverovatnije su u pitanju naoružani virusi“, rekao je Nikulin za RT. „SAD pokušavaju da razviju različite vrste biološkog oružja posebno za specifične nosioce ovog genofonda, a belci su potrebni jer oni čine većinu stanovništva naše zemlje.

„Ovo je ista fokus grupa za koju pokušavaju da pronađu uzorke. Neophodno je da virusi deluju selektivno na jednu ili drugu etničku grupu“, rekao je on.

Prošlog jula, sekretar Saveta bezbednosti Ruske Federacije Nikolaj Patrušev je rekao: „Rečeno nam je da mirne sanitarne stanice rade u blizini naših granica, ali iz nekog razloga više podsećaju na Fort Detrik u Merilendu, gde Amerikanci rade u oblasti vojne biologije decenijama. Inače, treba obratiti pažnju da se u okolnim područjima beleže izbijanja bolesti koje nisu tipične za ove krajeve”.

Tokom proteklih nekoliko godina, priča se da su izveštaji o izbijanju botulizma, kolere, hepatitisa A i svinjskog gripa u Ukrajini povezani sa laboratorijama u zemlji.

U januaru je Dejli mejl izveštavao o „vojnoj biološkoj laboratoriji“ koju finansiraju SAD u Kazahstanu, koja deli hiljade milja granice sa Rusijom, a navodno su je zauzeli demonstranti.

Državni informativni kanal izvestio je o 164 smrtna slučaja u vezi sa bitkom koja se vodila oko kontroverzne laboratorije u kojoj je poginulo najmanje 16 pripadnika policije ili nacionalne garde.

Dok su kazahstanski zvaničnici negirali tvrdnje da je laboratorija preuzeta, oni su priznali njeno postojanje, rekavši: „Objekat se čuva”.

Kao što je „Definitivno nije tajno“ tačno objašnjeno, „U najmanju ruku, svetska supersila (Rusija) optužuje (SAD) za stvaranje i oslobađanje biološkog oružja i ima razloga da veruje da bi se to moglo ponovo uraditi. Razmislite o posledicama toga. Razmislite zašto mediji i Bajden nastavljaju da opisuju Putina kao zlog diktatora”.

Za više informacija o mogućoj povezanosti američkih biolaboratorija u Ukrajini i tekućeg rata sa Rusijom, pogledajte sledeće video izveštaje.

 

NAJNOVIJI INTERVJU IZ BUNKERA! MARIO ZNA i VLADIMIR ČIČAREVIĆ- Sada je sve jasno- Srbija je jedna ogromna KINESKA laboratorija

Nulta Tačka/InfoWars