Sve vesti Svet

Ruska državna Duma: Biće zabranjena LGBT propaganda u medijima

Ruska državna Duma: Biće zabranjena LGBT propaganda u medijima

Komitet za informisanje, informacione tehnologije i komunikacije ruske državne Dume namerava da sprovede zabranu LGBT propagande u medijima, na društvenim mrežama i u filmovima bez starosnih ograničenja publike, izjavio je danas šef komiteta Aleksandar Kinštajn.

“U potpunosti podržavam stav predsednika Državne dume Vjačeslava Volodina o zabrani propagande netradicionalnih vrednosti”, napisao je Kinštajn na svom nalogu na Telegramu i podsetio da je Komitet za informisanje, informacione tehnologije i komunikacije Dume za informacionu politiku ranije započeo da radi na odgovarajućim inicijativama.

Prema njegovim rečima, prenosi TASS, odbor je predložio i uvođenje administrativne odgovornosti za takvu propagandu, odnosno proširenje člana Zakona o upravnim prekršajima koji trenutno predviđa kaznu samo za širenje LGBT propagande među maloletnicima.

Pored toga, zakonodavci traže još strože zakonske mere za promovisanje i propagandu pedofilije kao i “zabranu širenja među decom ne samo propagande, već bilo koje druge informacije koja promoviše netradicionalne seksualne odnose ili perverzije”, ukazao je Kinštajn.

Nulta Tačka/B92