Sve vesti Svet

Ruska hakerska grupa KILLNET prvi put u intervju na televiziji! Otvoren rat protiv Anonimusa

Ruska hakerska grupa KILLNET prvi put u intervju na televiziji! Otvoren rat protiv Anonimusa

Hakerska grupa Killnet je prvi put gostovala na televiziji u emisiji na Raša Tudeju, nakon što su Anonimousi najavili hakerski rat i oborili veb stranicu svog rivala.

Kao odgovor, Killnet je krenuo na veb infrastrukturu poljske vlade i objavio hakersku listu drugih portala koji će biti meta njihovih pristalica.

Ruska grupa je postala istaknuta nakon što je preuzela odgovornost za nekoliko hekrskih napada u Italiji, uključujući Senat i Nacionalni zdravstveni institut. Killnet tvrdi da nema nikakve veze sa ruskom vladom ili bilo kojom državom, rekavši da su motivisani „situacijom oko“ njihove zemlje.

Portparol ove hakerske grupe je za RT rekao da je tekući sajber-rat jednostran i da je počeo mnogo pre bilo kakve vojne operacije u Ukrajini.

KILLNET - Twitter Search / Twitter

Killnet je specijalizovan za DDoS napade i nedavno je ciljao web stranice brojnih ministarstava i institucija italijanske vlade, uključujući carinsku agenciju zemlje, ministastvo spoljnih poslova, ministarstvo kulture, ministarstvo obrazovanja i viši savet pravosuđa.

Ovaj hakerski pohod se dogodio početkom maja , dok je 16. maja Killnet napao gornji dom italijanskog parlamenta, Automobile Club d'Italia i Nacionalni zdravstveni institut. Killnet je u aprilu napao web stranice u vlasništvu rumunske vlade, uključujući Ministarstvo odbrane, a DoS napadi su došli iz Rusije.

Proruska grupa je takođe napala web stranice vlada SAD-a, Češke, Estonije, Poljske i drugih članica NATO-a.

NultaTačka