Sve vesti Tehnologija

Ruska hakerska grupa KILLNET udarila na američkog proizvođača oružja HIMARS

Ruska hakerska grupa KILLNET udarila na američkog proizvođača oružja HIMARS

Ruski hakeri pokrenuli su „novi tip napada“ na američku vojnu kompaniju Lockheed Martin, koja proizvodi raketni sistem visoke pokretljivosti M142 (HIMARS) koji su SAD isporučile Ukrajini.

Sajber napad su izvršili ruski hakeri Killnet i Killmilk, a napad se dogodio u ponedeljak u 7 sati ujutro.

Hakeri su saopštile da su ovi raketni sistemi odgovorni za hiljade smrtnih slučajeva.

Zloglasni višecevni raketni sistemi HIMARS, koje je Ukrajini isporučila pomenuta vojno-industrijska korporacija, omogućavaju kriminalnim vlastima kijevskog režima da ubijaju civile, uništavaju infrastrukturu i društvene objekte još uvek privremeno okupirane Ukrajine – saopštili su hakeri u saopštenje.

Hakeri su rekli da je Lockheed Martin „stvarni sponzor svetskog terorizma, odgovoran“ za hiljade smrtnih slučajeva.
Članovi Killneta su 22. jula rekli:

Koristimo novu vrstu napada, nemamo ravnih u ovoj oblasti. Ovo je nova tehnologija koju prvi put koristimo protiv najvećeg svetskog proizvođača oružja—Lockheed Martin-a

HIMARS
Su Ukrajini isporučile Sjedinjene Države, a visoki zapadni vojni zvaničnici su to oružje reklamirali kao „menjaču igre“. SAD su obećale Ukrajini do šesnaest jedinica, koje se mogu montirati na standardni okvir kamiona američke vojske M1140.

Domet oružja je 80 km, što je skoro duplo više od haubica M777, još jednog oružja zapadne proizvodnje koje Ukrajina koristi.

HIMARS može da puca u dometima sličnim konvencionalnim višestrukim raketnim sistemima, na ciljeve udaljene do 300 km.

NultaTačka