Sve vesti Svet

Ruska verzija Mekdonaldsa oborila rekord: Prvog radnog dana prodato više od 120.000 burgera

Ruska verzija Mekdonaldsa oborila rekord: Prvog radnog dana prodato više od 120.000 burgera

Kada su ruski restorani sa rebrendiranjem McDonald's otvoreni u Moskvi ranije ovog meseca, oborili su prodajne rekorde postavljene kada su lokacije bile ukrašene zlatnim mekdonaldsovim lukovima, prema Rojtersovom intervjuu sa izvršnim direktorom kompanije.

Da je želio da se vrati na ranije dane svog prethodnika, novi brend Vkusno & Tochka mogao je postaviti natpis “Preko 120.000 posluženih” nakon samo jednog dana rada. U prvom talasu, 50 lokacija otvoreno je u Moskvi 12. i 13. juna, uključujući i vodeću lokaciju firme na moskovskom Puškinovom trgu.

Ovo je opasnije od VIRUSA i RATA-Kontrola uma kroz APOKALIPTIČNE NASLOVE

“Nikada nismo videli takav dnevni promet za celo vreme rada McDonald'sa u Rusiji”, rekao je izvršni direktor Vkusno & Tochka Oleg Paroev.

Budući da su restorani izgubili sva prava na korišćenje McDonald'sovog brenda i zaštitnih znakova, Vkusno & Tochka—što otprilike znači “Ukusno i to je to”—je potpuno novi brend sa novim logotipom, šemom boja i nazivima za hamburgere i šejkove.

Priznajući da su novina i istorijska priroda događaja izazvali impresivnu gužvu koja je pretrpala restorane tokom vikenda otvaranja, Paroev se nada da će nadmašiti cilj vlasnika Aleksandra Govora da za četiri do pet godina ima hiljadu prodavnica, nadmašivši 850 restorana koje je postigao McDonald's pre nego što je firma propala nakon ruske vojne operacije u Ukrajini.

Govor, koji je ranije vodio 25 restorana, rekao je na predstavljanju da je platio “simboličnu” sumu za McDonald's u Rusiji i da je američka korporacija jasno stavila do znanja da neće iskoristiti 15-godišnju opciju otkupa .

Vkusno i tochka", the McDonald's of Russia that tries to satisfy the Russian passion for burgers - News Rebeat

Kršeći ruski zakon, neki bivši McDonald'sove franšize još uvek rade s McDonald'sovim brendom, ambalažom i jelovnicima, ali su preimenovali svoje Big Mekove.

Iako je na dobrom početku, Vkusno & Tochka se suočava sa određenim nedaćama u vidu trgovinskog rata koji predvode SAD protiv Rusije, jer se “značajan procenat” sastojaka kompanije nabavlja iz inostranstva, kaže Paroev.

NultaTačka