Sve vesti Svet

Ruska vojska je raketama Iskander uništila više od 100 neonacista i plaćenika u Harkovu

Ruska vojska je raketama Iskander uništila više od 100 neonacista i plaćenika u Harkovu

Ruska vojska je raketama „Iskander“ uništila više od 100 neonacista i plaćenika koji su se nalazili u štabu odbrane u Harkovu, izjavio je portparol Ministarstva odbrane Ruske Federacije Igor Konašenkov.

Usled visokopreciznog udara operativno-taktičkog kompleksa Iskander na štab odbrane u gradu Harkovu u četvrtak, 31. marta, potvrđeno je uništenje više od 100 nacionalista i plaćenika iz zapadnih zemalja, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Ranije su Oružane snage Rusije uz pomoć dalekometnog preciznog oružja uništile skladišta benzina i dizel goriva u Rafineriji nafte Kremenčug.

Pored toga, naveo je on, ruska avijacija je uspela da onesposobi vojni aerodrom u Mirgorodu u Poltavskoj oblasti, a pored toga uništila je i nekoliko ukrajinskih helikoptera i jedan avion, kao i skladište za gorivo.

„Ukupno je od početka specijalne vojne operacije uništeno 125 ukrajinskih aviona, 88 helikoptera i 381 dron. Takođe, uništeno je i 1.888 tenkova i drugih borbenih vozila, 205 raketnih sistema i minobacača, kao i 1.771 jedinica motorizovane tehnike“, precizirao je Konašenkov.

Takođe je kazao i da je samo danas ruska vojska pogodila 28 ukrajinskih vojnih objekata.

TAJNI NAPAD SZO-a! Ovo je novi plan iz senke- Imamo još samo GODINU DANA

Nulta Tačka/Sputnik