Sve vesti Svet

Ruska vojska privodi kraju pregrupisanje svih snaga za konačno zatvaranje u „kotao“ glavnine ukrajinskih trupa u Donbasu

Ruska vojska privodi kraju pregrupisanje svih snaga za konačno zatvaranje u „kotao“ glavnine ukrajinskih trupa u Donbasu

Potpuni fijasko ukrajinskog napada na Hersonsku oblast – preko 200 poginulih.

Ruska vojska privodi kraju pregrupisanje svih snaga za konačno zatvaranje u „kotao“ glavnine ukrajinskih trupa na „donbaskom frontu“.

Čim to bude završeno – a biće za dan ili dva – ruske jedinice koje napadaju iz pravca Izjuma i od Limana nastaviće da nadiru na jug. Sa zadatkom da se spoje sa „svojima“ koji sa strane Popasne potiskuju Ukre ili zaobilaze njihove utvrđene linije i napreduju na sever.

U „severnom kotlu“ tako će se naći sve ukrajinske jedinice koje drže Lisičaansk. Soledar, Bahmut, Slavjansk i Kramatorsk. A to 40-60 hiljada vojnike kijevske postmajdanske hunte.

Da bi olakšali položaj svojih oko kojih se „kotao“ zatvara, Ukrajinci su pokušali da izvedu napad na Hersonsku oblast koja je ne samo pod kontrolom Rusa nego se i ubrzano uključuje u ekonomski i socijalni sistem RF.

Napali su kod naselja Davidov Brod, snagama jednog bataljona. Rusi su im stvorili iluziju da uspešno napreduju, a uvukli su ih u stupicu.

Na bojištu su ostala tela 201-og ubijenog ukrajinskog vojnika. Još nekoliko desetina tela bukvalno je raskomadano i neprepoznatljivo.

Uništeno je i nekoliko desetina ukrajinskih tenkova i drugih oklopnih vozila.

Uspehe ruske vojske sada već priznaju i u Nemačkoj.

Profesor Federalnog univerziteta Bundesvera u Minhenu (u sastavu je nemačkih oružanih snaga) Karlo Masala ocenio je da je Moskva postigla ozbiljne uspehe tokom specijalne operacije u Ukrajini.

Po njegovom mišljenju, Rusija je počela da uspešno koncentriše trupe u određenim oblastima.

„Sada za predsednika Rusije, naglasio je Masala, sve ide dobro i njemu jednostavno nije potrebno da stupa u bilo kakve pregovore sa Ukrajinom“.

Nemački general u penziji Roland Kater je kategoričan:

„Treba očekivati nove ruske uspehe u Donbasu“.

Uništen veliki arsenal ukrajinske armije kod Krivog Roga

Kako je saopštio general Igor Konašenkov, portparol Ministarstva odbrane RF, Vazdušno-kosmičke snage Rusije su visokopreciznim raketama dugog dometa uništile veliki arsenal Oružanih snaga Ukrajine (APU) kod Krivog Roga.

Prema njegovim rečima, ruska avijacija je za samo jedan dan uništila više od 300 ukrajinskih vojnika – pogodivši 53 neprijateljska „tačke sa koncentracijom žive sile i opreme“.

DR RAČIĆ U BUNKERU OTKRIVA ŠTA ČEKA NAS A ŠTA ČEKA SVETSKE ZLIKOVCE

Nulta Tačka/SrbinInfo