Sve vesti Svet

Ruska vojska u nedelju ujutru likvidirala oko 180 stranih plaćenika

Ruska vojska u nedelju ujutru likvidirala oko 180 stranih plaćenika

Ruska vojska je u nedelju ujutru napala centre za obuku ukrajinskih oružanih snaga u selu Stariči i na vojnom poligonu Javorovski preciznim dalekometnim oružjem, ubivši oko 180 stranih plaćenika i uništivši veliku količinu stranog naoružanja, izjavio je portparol Ministarstva odbrane Rusije, general-major Igor Konašenkov.

Prema njegovim rečima, na ovim objektima je kijevski režim rasporedio „centar za obuku i borbenu koordinaciju stranih plaćenika pre slanja u područja borbenih dejstava protiv ruske vojske, kao i bazu za skladištenje naoružanja i vojne opreme koja dolazi iz inostranstva.

Uništeno 3.736 ukrajinskih vojnih infrastrukturnih objekata

Tokom 18 dana vojne specijalne operacije u Ukrajini, ruska vojska je uništila 3.736 infrastrukturnih objekata ukrajinske vojske, rekao je Igor Konašenkov na konferenciji za novinare.

„Ukupno je tokom operacije onesposobljeno 3.736 vojnih infrastrukturnih objekata Ukrajine. Uništeno je 100 aviona, 139 bespilotnih letelica, 1.234 tenka i drugih oklopnih borbenih vozila, 122 višecevna raketna sistema, 452 jedinice poljske artiljerije i minobacačka topa, 1.013 specijalnih vojnih vozila“, naveo je Konašenkov.

Skup podrške Rusiji u Beogradu (video, foto)

Konašenkov je, takođe, rekao da Oružane snage Ruske Federacije i grupa trupa LNR nastavljaju ofanzivu i da je uspostavljena puna kontrola nad još šest naselja.

„Oružane snage Ruske Federacije su u ofanzivnim akcijama uspostavile punu kontrolu nad naseljima Pavlovka, Nikolskoe, Blagodatnoe, Vodianovka i Vladimirovka. Napredovanje za dan bilo je do devet kilometara. Grupacija trupa LNR je, nastavljajući ofanzivne operacije, oslobodila grad Popasnaja od nacionalista“, rekao je Konašenkov.

General je rekao da su ruske trupe u nedelju oborile jedan ukrajinski avion i 11 vojnih dronova, uključujući dva „bajraktara“.

On je dodao da su ruska operativno-taktička, vojna i bespilotna avijacijapogodile 46 objekata ukrajinskih oružanih snaga, uključujući tri komandna mesta, jedan protivvazdušni raketni sistem, dva skladišta municije i 33 skladišta vojne opreme.

Nulta Tačka/Sputnik