Sve vesti Svet

Ruski ambasador u Britaniji: Ukrajina će morati da odluči ili da nastavi da klizi u propast

Ruski ambasador u Britaniji: Ukrajina će morati da odluči ili da nastavi da klizi u propast

Ruski ambasador u UK kaže da je malo verovatno da će se njegova zemlja povući sa južne obale Ukrajine.

Andrej Kelin rekao je novinskoj agenciji Rojters da će njegova zemlja poraziti ukrajinske snage u istočnom regionu Donbasa.

“Oslobodićemo ceo Donbas. Naravno, teško je predvideti povlačenje naših snaga iz južnog dela Ukrajine jer već imamo iskustvo da posle povlačenja počinju provokacije i puca se na ljude i sve to”, rekao je on. rekao.

“Ukrajina će morati da odluči”
Rojters piše da Kelinove reči pokazuju da Rusija mogući završetak rata u Ukrajini vidi kao prinudnu podelu koja bi ostavila Ukrajinu bez više od jedne petine njene postsovjetske teritorije.

Kelin je rekao da će Ukrajina pre ili kasnije morati da odluči da li će sklopiti mirovni sporazum sa Rusijom ili će nastaviti da klizi u propast.

“Neophodna pobuna protiv SAD”
Kelin je rekao da Zapad ne razume uzroke sukoba i da je ignorisao zabrinutost Rusije.

“Priča je vrlo kratka: Rusija je bila agresivna prema nedužnoj Ukrajini. To uopšte nije tačno”, rekao je on i dodao da je “specijalna vojna operacija” neophodna jer je Moskva morala da brani ljude koji govore ruski od progona.

On je to takođe opisao kao neophodnu pobunu protiv SAD, koje optužuje da su ponižavale Rusiju od pada Sovjetskog Saveza 1991. godine.

OVO su hteli da SAKRIJU OD VAS- Desilo se nešto što će PROMENITI NAŠU BUDUĆNOST

NultaTačka/Mediji