Sve vesti Tehnologija

Ruski hakeri provalili zaštitu VSU: Identifikovani ruski državljani koji sarađuju sa obaveštajcima iz Kijeva

Ruski hakeri provalili zaštitu VSU: Identifikovani ruski državljani koji sarađuju sa obaveštajcima iz Kijevom

Hakeri RaHDit-a identifikovali su ruske državljane koji sarađuju sa ukrajinskom vojnom obaveštajnom službom i predali spisak nadležnim organima, rekao je za RIA Novosti jedan od članova grupe pod uslovom da ostane anoniman.

-Preneli smo identifikovane kontakte naših građana sa zaposlenima sa tog spiska ukrajinskih vojnih obaveštajaca, prebacili smo ih na pravo mesto. Neka razumeju ljudi tamo stručno specijalno obučeni, koji su profesionalci u svojoj oblasti.

Ispostavilo se da je spisak prilično obiman, rekao je haker.

Ruska hakerska grupa RaHDit („Zli ruski hakeri“) objavila je prošle nedelje nove podatke o zaposlenima u Glavnoj obaveštajnoj upravi Ministarstva odbrane Ukrajine i ljudima povezanim sa njom na svom sajtu NemeZida.

Na spiskovima je 2,5 hiljada ljudi. To su, posebno, kriminalne karakteristike zaposlenih u GUR-u – među njima su narkomani, osuđeni za razbojništvo, razbojništvo, nedozvoljen promet oružja i droge, provale, nanošenje teških telesnih povreda i silovanje.

Kada OVO čujete, znaćete ŠTA NAS ZAISTA ČEKA- Spremite se dobro jer biće VESELO

RaHDit je u junu objavio podatke o 700 zaposlenih u Službi bezbednosti Ukrajine.

Na početku specijalne operacije, grupa RaHDit je istovremeno hakovala svih 755 veb stranica ukrajinske vlade, a posebno su hakovane veb stranice lokalnih vlasti širom Ukrajine.

NultaTačka