Sve vesti Svet

Ruski senator: Među zarobljenicima su vojnici iz NATO zemalja, ceo svet će to videti na sudskim procesima

Ruski senator: Među zarobljenicima su vojnici iz NATO zemalja, ceo svet će to videti na sudskim procesima

Tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini zarobljeni su vojnici iz zemalja NATO-a, saopštio je zamenik šefa komisije „Jedinstvene Rusije“ za međunarodnu saradnju, ruski senator Andrej Klimov.

Po rečima Klimova, Zapad „nastavlja rat protiv Rusije preko Ukrajinaca, kao i plaćenika“. Pored toga, u ukrajinskoj situaciji učestvuju vojnici zemalja NATO-a.

– Već imamo zarobljenike među vojnicima iz zemalja NATO-a. Sve ćemo pokazati kada se budu vodili sudski procesi i ceo svet će videti šta se u stvari dogodilo – poručio je on.

Po njegovim rečima, u Ukrajini ima i plaćenika iz azijskih i afričkih zemalja, kao i onih koji su povezani sa DAEŠ-om (teroristička organizacija zabranjena u Rusiji), iz Velike Britanije, SAD i mnogih drugih zemalja. Klimov je podsetio da plaćenici ne predstavljaju regularnu vojsku i da ne podležu međunarodnom pravu.

Klimov smatra da će se specijalna vojna operacija u Ukrajini završiti u skorije vreme.

– Ne planiramo da je namerno odugovlačimo – dodao je senator.

Po njegovim rečima, „vojna faza će biti završena“ čim Ukrajinu učine bezbednom po Rusiju, ceo svet, čim se otkrije šta se dešava u biološkim laboratorijama, i kad se osigura bezbednost nuklearnih objekata.

Klimov je primetio da Zapad istovremeno nastavlja da isporučuje oružje Ukrajini, dolivajući ulje na vatru.

Podsetimo, Ministarstvo odbrane Rusije ranije je otkrilo da su Sjedinjene Američke Države potrošile više od 200 miliona dolara na rad bioloških laboratorija u Ukrajini, a koje su učestvovale u američkom vojno-biološkom programu i bavile se, između ostalog, uzročnicima kuge i antraksa. Na teritoriji Ukrajine formirana je mreža od više od 30 bioloških laboratorija koje su radile u interesu Pentagona.

MARIO ZNA i ALEKSANDAR ŠARGIĆ- Budućnost zavisi od ovoga- Upravo gledamo rušenje SVETSKOG PORETKA

Nulta Tačka/Novosti