Sve vesti Svet

RUSKO MO: CNN u zaveri sa ukrajinskim nacistima montira napad na civile

RUSKO MO: CNN u zaveri sa ukrajinskim nacistima montira napad na civile

Rusko Ministarstvo odbrane optužilo je u četvrtak levičarski američki medij CNN da je u zaveri sa neonacističkim borcima ukrajinske vojske Azov radi snimanja insceniranog napada na civile.

U saopštenju za javnost na svom Telegramu, pošto je većina ruskih vladinih agencija zabranjena od strane velikih zapadnih kompanija za društvene mreže, Ministarstvo odbrane je izričito tvrdilo da ukrajinski 72. centar za informacije i psihološke operacije Oružanih snaga Ukrajine (AFU) u Harkovu priprema operaciju pod lažnom zastavom.

U saopštenju pod naslovom „Izjava Zajedničkog koordinacionog štaba Ruske Federacije za humanitarni odgovor“ navodi se da će Ukrajina uskoro pokrenuti „još jednu ciničnu provokaciju sa smrću civilnog stanovništva kako bi optužila Oružane snage Rusije za pokretanje neselektivnih napada na civilne objekte“.

Rusija je navela da elementi ukrajinske vojske uzimaju bolničko osoblje i bolesnu decu iz okoline Harkova i premeštaju ih u prvu gradsku dečju zdravstvenu bolnicu, za koju se navodno zna da ima eksplozivne mine.

„Zgrada bolnice je minirana i neonacisti planiraju da aktiviraju eksploziv čim ruske trupe izvrše artiljerijske napade na vojne objekte u Harkovu“, saopštila je ruska vlada. „Dopisnici vodećih zapadnih novinskih agencija već su stigli u grad da pripreme lažne fotografije i video-snimke”.

Ko su te zapadne novinske agencije?

Rusija je direktno imenovala nikog drugog osim CNN-a da ima „dva reportera“ u pratnji 10 vojnika nacionalističkog bataljona Azov.

Rečeno je da su dopisnici CNN-a „stigli u Odesu radi snimanja pripremljenih terorističkih napada na civilne objekte kako bi optužili Rusiju da koristi zabranjene metode ratovanja“.

Nastavljajući, ruska vlada je ponovo rekla da nemaju politiku napada na civilnu infrastrukturu, što je ideja koju podržava njihova spora vojna taktika koja je do sada korišćena u operaciji u Ukrajini.

Štaviše, u saopštenju se navodi više slučajeva u kojima su „nacionalistički bataljoni“, inače poznati kao neonacističke brigade, zauzeli i postavili vojnu opremu u „obrazovne ustanove, domove kulture i druge društvene objekte“.

Vlada ruskog predsednika Vladimira Putina upozorila je narod Evrope i Severne Amerike „da će pomenute i druge provokacije ukrajinskih vlasti o ‘zverstvima Rusa’ uskoro biti široko rasprostranjene kroz zapadne medije i razne resurse interneta”.

Ovu optužbu koja dolazi od najveće svetske nacije, koja je stalno u vestima u vezi sa ratom u Ukrajini, izuzetno je teško naći na internetu u Americi, a trebalo bi da bude ogromna priča.

Kako se nezavisni novinar Clandestine-a našalio u svom biltenu na Substacku-u u četvrtak: „U redu je. CNN radi sa nacistima u Ukrajini kako bi snimio planirani teroristički napad i okrivio Rusiju, kako bi prikrio svoje gospodare Duboke države koji su uhvaćeni kako prave biološko oružje u Ukrajini. Ljudi ovde nema šta da se vidi”.

Secirajući misaoni proces iza napada pod lažnom zastavom koji sprovodi Ukrajina, Clandestine je objasnio da „logično govoreći, Ukrajini koristi mnogo više da ginu ukrajinski civili, nego što to koristi Rusiji“.

„Civili umiru i mogu da guraju emocionalnu propagandu, svet dolazi u pomoć Ukrajini, a Putin se smatra diktatorom. Ali šta se dešava kada Putin ne ubije nijednog civila i počne da razotkriva mrežu biolaboratorija? Nacisti preuzimaju na sebe da ubijaju civile“, napisao je on.

Ove taktike su u skladu sa onima koje koristi američka CIA, koja je pomogla u obuci nacističke brigade Azov.

Čini se da Duboka država postaje sve očajnija da prikrije svoje zločine u Ukrajini, od ilegalne mreže biolaboratorija do sumnjivih poslovnih dogovora i pranja novca.

Nulta Tačka/InfoWars