Sve vesti Svet

Rusko MO: Likvidirane dve grupe gruzijskih plaćenika koje su mučiče i ubijale ruske zarobljenike

Rusko MO: Likvidirane dve grupe gruzijskih plaćenika koje su mučiče i ubijale ruske zarobljenike

Moskva — Rusko ministarstvo odbrane saopštilo da su likvidirane dve grupe gruzijskih plaćenika koje su mučile i ubile ruske zarobljenike.

Kako se navodi, reč je o grupi zvanoj “Gruzijska legija”, koja je okupila etničke Gruzijce ali i druge strane plaćenike koji su optuženi za zverska mučenjai na kraju za ubistva ruskih vojnika, o kojima postoji i video-snimak.

“Ruske snage likvidirale su dve grupe stranih plaćenika, uključujući članove ‘Gruzijske legije”, izzjavio je portparol ruskog ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

“26. Juna, u borbama udaljenim tri kilometra od Lisičanska, ruske trupe uništile su sve strane plaćeničke grupe, koje broje 14 članova. Prva grupa je bila međunarodna, a sastojala se od državljana više evropskih zemalja. Druga je bila sačinjena isključivo od Gruzijaca, koji su bili deo ‘Gruzijske legije’”, izjavio Konašenkov danas na brifingu za novinare.

“Ministarstvo odbrane Rusije ima informacije o svakom plaćeniku koji je umešan u zlostavljanje i ubistva naše vojske. Pronašli smo ih i kaznili“, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Ruska vojska je saopštila da su ukrajinske snage izgubile kontrolu u pravcu Lisičanska.

NultaTačka/Mediji