Sve vesti Svet

Rusofobija na vrhuncu! Na udaru sankcija i Jurij Gagarin

Rusofobija na vrhuncu! Na udaru sankcija i Jurij Gagarin

Rusofobija kao da postaje mentalna bolest koja metastazira na zapadnoj hemisferi. Kako je saopšteno minulog vikenda, američka neprofitna organizacija “Svemirska fondacija”, osnovana 1983. godine, objavila je da je preimenovala svoju akciju prikupljanja sredstava za istraživanja u svemiru “Jurijeva noć”, čije ime je predstavljalo omaž prvom čoveku koji je putovao u svemir, u “Proslava svemira”.

Svemirski simpozijum se održava svakog proleća u Brodmoru u Kolorado Springsu (SAD). Ovogodišnja manifestacija, koja će obuhvatiti seminare, predavanja, tribine, aukcije i druge aktivnosti, biće održana od 4. do 7. aprila. Najvaljeno je prisustvo vrhunskih predstavnika međunarodne svemirske zajednice, uključujući 160 svemirskih kompanija, 100 govornika i hiljade učesnika.

Pored bruke američke Fondacije za svemir, Jurij Gagarin je “prekriven” i u luksemburškom predgrađu Mondorf le Ban. Na njegov spomenik je stavljena tkanina.

PONEDELJAK! 20h! UŽIVO! MARIO ZNA I SVE ZABRANJENE INFORMACIJE

Gradski oci su “objasnili” da ih je pozvala grupa ljudi koji su tražili da se bista ukloni, a da je “napravljen kompromis da se spomenik sakrije”, dodajući da će to “zaustaviti debate i sačuvati bistu od uništenja”.

NultaTačka/Novosti