Sve vesti Tehnologija

SA FACEBOOK-a PRAVO NA SAJTOVE ZA ODRASLE?! PORNHUB KAŽE DA SE SAOBRAĆAJ POVEĆAO ZA NEKOLIKO MILIONA AKTIVNIH KORISNIKA TOKOM NESTANKA FACEBOOK-a

Jedna od najposećenijih veb lokacija na svetu, Pornhub, postao je još popularniji ove nedelje, pokazuje analiza podataka. Pošto su Instagram i FB bili nedostupni, korisnici interneta zabavljali su se na mreži sadržajem „samo za odrasle“.

Pornhub ukinuo dvije važne opcije, nema više preuzimanja video-materijala sa stranice - Lola

Pornhub je u ponedeljak otkrio povećanje saobraćaja, kada su Facebook, Instagram i WhatsApp bili isključeni nekih šest sati u velikom svetskom prekidu. Tokom ovog mirnog perioda, „oko pola miliona dodatnih korisnika tokom svakog sata“ dolazilo je na veb lokaciju koja nudi sadržaj za odrasle, otkrio je Pornhub objavivši prosečan saobraćaj od 4. oktobra.

Vrhunac aktivnih korisnika, „čak +10,5%“, registrovan je oko 13 sati po istočnom vremenu (ET), što je navelo neke komentatore da preispitaju aktivnosti drugih tokom radnog vremena.

Međutim, 13:00 EST je 19:00 po srednjoevropskom letnjem vremenu i oko 2 sata ujutro u mnogim azijskim zemljama.

Pornhub je rekao da je prethodnih godina video „slično povećanje saobraćaja“ kada su platforme društvenih medija bile van mreže. U ponedeljak je Telegram messenger rekao da je stekao takođe nove korisnike tokom prekida, sa više od 70 miliona ljudi koji su se prijavili u jednom danu.

Objašnjavajući istorijski pad mreža, za koji se veruje da je jedan od najdužih prekida na Facebook-u, kompanija Marka Zakerberga rekla je da je prekid “greška koju smo sami napravili”. „Potpuno prekidanje veza naših servera između naših centara podataka i interneta“ nije imalo nikakve veze sa „zlonamernim aktivnostima“, saopštila je kompanija. Postoje spekulacije koje ukazuju na to da je prekid uzrokovan nekom vrstom hakovanja i da su korisnički podaci mogli biti ugroženi.

Nulta Tačka/RT

O uredniku

Milena Stojakovic