Sve vesti Svet

ŠAMAR DUBOKOJ DRŽAVI! STEPENIK BLIŽE NEZAVISNOSTI! DE SANTIS REAKTIVIRA NACIONALNU GARDU FLORIDE KOJA ODGOVARA SAMO NJEMU I NIKOM VIŠE

Savezna država Florida formira ponovo svoje vojne jedinice i preuzima vojnu kontrolu koju je imala iz perioda Drugog svetskog rata.

Guverner Floride Ron DeSantis uveo je budžet koji uključuje sredstva za reaktivaciju Državne garde Floride, odbrambenih snaga iz perioda Drugog svetskog rata odgovornih samo guverneru države.

Kao deo budžeta od 100 miliona dolara za finansiranje Nacionalne garde Floride, republikanski podstrekač Ron DeSantis zatražio je 3,5 miliona dolara u svrhu ponovnog aktiviranja Državne garde Floride. Ove odbrambene snage su prvi put pokrenute tokom Drugog svetskog rata i odgovaraju direktno guverneru Floride.

„Ponosni smo na naše veterane i aktivne pripadnike vojske i ponosni na ono što naše zajednice čine da ih podrže“, rekao je DeSantis. „Florida je jedna od država sa najviše veterana i mislim da postoji vrlo malo mesta na kojima biste radije bili na dužnosti nego u državi Florida. Kao veteran, zaista cenim ono što svi koji nose uniformu rade u našoj državi i uzbuđen sam zbog ovih predloga – oni će daleko preći i imati značajan uticaj. Na Floridi ćemo nastaviti da podržavamo našu vojsku, podržavamo naše veterane i budemo dobri upravitelji naših vojnih objekata.”

Prema saopštenju za štampu guvernera Floride, „Uspostavljanje Državne garde Floride dodatno će podržati napore za reagovanje u vanrednim situacijama u slučaju uragana, prirodnih katastrofa i drugih vanrednih situacija u državi“. Dodaje se: „3,5 miliona dolara za uspostavljanje Državne garde Floride omogućiće civilima da budu obučeni sa najboljom opremom za reagovanja u vanrednim situacijama. Osnivanjem Državne straže Floride, Florida će postati 23. država sa državnom stražom koju priznaje savezna vlada.

Govoreći iz oružarnice Nacionalne garde u Pensakoli na Floridi, DeSantis je citiran rekao: „Takođe želimo da budemo sigurni da imamo fleksibilnost i sposobnost potrebnu da odgovorimo na događaje u našoj državi na najefikasniji mogući način i nešto od toga će od nas zahtevati da budemo u mogućnosti da imamo pristup i da budemo u mogućnosti da koristimo podršku na načine koji nisu opterećeni saveznom vladom ili koji ne zahtevaju saveznu vladu“, rekao je DeSantis.

„Dakle, preporučiću u budžetu 3,5 miliona dolara za ponovno uspostavljanje Državne straže Floride.

Državna garda Floride je prvobitno zamišljena kao privremena zamena za Nacionalnu gardu Floride, dok ju je u inostranstvu rasporedio predsednik Frenklin D. Ruzvelt. Zakonodavno telo Floride stvorilo je Odbrambene snage Floride 1941. godine, a ubrzo su preimenovane u Državnu gardu Floride. Odbrambene snage su raspuštene 1947, nakon što je Nacionalna garda Floride poslata kući.

FLANG | The Official Home Page of the Florida National Guard

Tokom 1940-ih, okruzima Floride je bilo dozvoljeno da osnuju jedinicu Državne garde Floride sa samo 50 kvalifikovanih muškaraca starosti između 18 i 63 godine.

Pre japanskog napada na Perl Harbor, Državna garda Floride je već organizovala svoju Prvu vazdušnu eskadrilu koja se sastojala od 15 pilota „u oko 27 različitih malih planova, nazvanih ‘skakači u lokvi’. koji su imali zadatak da patroliraju obalom Floride, tragajući za nemačkim podmornicama. Nakon napada na Perl Harbor, major Rajt „Ajk” Vermilija, mlađi iz Prve vazdušne eskadrile Državne garde Floride, postao je komandant Civilne vazdušne patrole Floride.

NultaTačka/NationalFile